Enlaces accesibilidad
Nadal

Espinelves brilla amb l'esperada 42a Fira de l'Avet: totes les seves novetats

  • La fira de Nadal arrenca aquest dissabte i s’allargarà fins al dia 10 de desembre
  • Esperen vendre 3.000 arbres de Nadal i rebre 90.000 visitants

Per
Fira de l'Avet d'Espinelves | ACN
Fira de l'Avet d'Espinelves | ACN

Espinelves es prepara per celebrar la 42a edició de la Fira de l’Avet, un dels reclams turístics més importants d’Osona. És una de les fires de Nadal més singulars del territori català, compta amb venda d’arbres nadalencs, exposicions, mostres d’art i oficis i moltes altres activitats. Enguany, la fira es realitzarà entre el 2 i 10 de desembre. Els horaris d’obertura són de 10 h a 19:30 h els dies festius, mentre que la resta de dies obrirà de 10 h a 17 h. En aquestes dates, tot el poble d’Espinelves es transforma en la fira de l’avet per excel·lència.

Tot i ser un poble de muntanya allunyat, la quantitat de visitants anuals que venen a comprar l’arbre de Nadal cada cop és més elevada, es calcula que venen entre 3.500 i 4.000 exemplars cada edició, i aquesta no es preveu ser menys. La fira està plena d'activitats per a tots els públics, des de tallers de màgia, de tions o pintacartes, fins a un recorregut en ponis. La majoria dels dies hi haurà un espectacle itinerant que es repetirà a les 12 del migdia i a les 5 de la tarda. També es podrà visitar l'exposició de Josep Cruañas i una mostra de pessebres de Banyoles al teatre.

Comença la 42a edició de la Fira de l'Avet d'Espinelves

S'estima que 90.000 persones viatgin al poble i que el volum màxim de visitants es concentri en els primers cinc dies, ja que coincideix amb el Pont de la Puríssima i el Mercat Medieval de Vic. "L'any que ve espero que puguem créixer en 10.000 persones i així cada any, és important per al poble", assenyala l'alcalde d'Espinelves, Antoni Tanyà.

Milers de persones visiten la Fira d'Avets d'Espinelves

Novetats d'aquesta 42a edició

Considerava que la fira s'havia quedat antiga, per aquesta raó, han renovat molts elements que espera que el públic valori positivament. Han reformat una cinquantena de les 100 casetes de fusta que hi ha, han inclòs un jardí de coníferes, una zona d'esbarjo i han instal·lat dos avets que els donen la benvinguda. Així mateix, per facilitar l’acollida dels visitants, l’Ajuntament ha adequat prop de 200 places noves d’aparcament.