Enlaces accesibilidad
Operació sortida

El 90% dels cotxes previstos surten de l'àrea metropolitana de Barcelona

  • Els Mossos despleguen 1.600 controls a diferents punts de la xarxa viària
  • Trànsit demana ''molta prudència'' als conductors que facin desplaçaments aquests dies

Per
Trànsit preveu que 460.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona pel pont de la Puríssima
Trànsit preveu que 460.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona pel pont de la Puríssima

Un total de 413.000 vehicles, el 90% dels previstos, han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda de dimarts i la mateixa hora d'aquest dimecres, en el que suposa la segona jornada de l'operació sortida pel Pont de la Puríssima, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Les principals retencions s'han concentrat a la C-16, entre Berga i Cercs en direcció cap a la Cerdanya; a l'AP-7, entre Mollet del Vallès i la Roca i entre Sant Celoni i la Jonquera, i a la C-17, entre Lliçà de Vall i l'Ametlla del Vallès, a causa d'un accident.

En la presentació de l'operatiu especial per a aquesta setmana de festius, el director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel, també ha detallat que preveu fins a 250.000 vehicles pel que fa al retorn.

Per fer-hi front, Mossos activaran un dispositiu especial de circulació, amb més de 1.600 controls i 1.700 efectius desplegats arreu de la xarxa viària. Segons ha afirmat Lamiel, s'incrementarà la vigilància a motoristes, col·lectiu que preocupa "especialment" davant l'augment de la sinistralitat registrat en els últims mesos.

460.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona en el pont de la Puríssima

Lamiel demana ''molta prudència''

Ramon Lamiel, ha demanat "molta, molta, molta prudència" als conductors que facin desplaçaments per carretera durant el pont de la Puríssima. Més enllà dels desplaçaments de sortida i retorn, Lamiel també ha demanat no abaixar la guàrdia en la mobilitat interna, és a dir, en els desplaçaments que es facin un cop al lloc de destí.

Carrils addicionals i reduccions de velocitats màximes

S'han instal·lat carrils en sentit contrari durant la sortida a l'AP-7 entre Montornès del Vallès i Hostalric aquest dimecres 6 de desembre, i durant el retorn, s'instal·laran a la mateixa AP-7 entre Sant Celoni i Montornès i entre Vilafranca del Penedès i Molins de Rei, el diumenge 10. A més, durant la sortida, s'ha cancel·lat el carril dret a la C-16 entre Berga sud/centre i Cercs en sentit nord, i s'han abalisat els vorals a la C-28 a Arties. Per altra banda s'ha obert el carril bus-VAO de la C-58 entre Ripollet i Barcelona per a tots els vehicles en tots dos sentits.

Entre altres mesures, el dimarts 5 de desembre a la tarda, entre les 15h i les 21 h, i el dimecres 6 de desembre entre les 09 i les 14 hores, es va limitar la velocitat màxima a 80 km/h per a tots els vehicles a la B-23 i a l'AP-7 entre Barcelona i Gelida en sentit sud. Dimecres dia 6 i divendres dia 8, de 9h a 14 h, es redueix a 100 km/h la velocitat a l'AP-7 entre Martorell i Gelida en sentit Tarragona.

El director del Servei Català del Trànsit ha fet valdre que, respecte del 2019, la sinistralitat a la xarxa viària catalana s'ha reduït en un 17%. Des de l'inici del 2023, a la xarxa viària catalana hi ha hagut 140 sinistres mortals.