Enlaces accesibilidad
Cultura japonesa

Assistència massiva al Manga Barcelona

  • Es preveu igualar els assistents de l'edició anterior, que va superar els 163.000 visitants
  • La nova edició creix en espais, sales i disposa d'una zona d'activitats més gran

Per
Aficionats i professionals del sector es retroben en una esperada cita que s'allargarà fins diumenge a Fira Gran Via
Aficionats i professionals del sector es retroben en una esperada cita que s'allargarà fins diumenge a Fira Gran Via

El Saló del Manga de Barcelona aixeca el teló de la seva 29a edició; amb totes les entrades esgotades de divendres a diumenge. Es preveu igualar els assistents de l'edició anterior, que va superar els 163.000 visitants.

L'espai dedicat als fans del còmic japonès i a la seva versió animada, l'anime, aplega al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona sessions de signatures amb autors nacionals i internacionals, pel·lícules, xerrades, exposicions, concursos de cosplay i tallers sobre la cultura nipona, entre d'altes activitats.

Primer dia del Manga Barcelona

Més visitants però menys coles

El Manga Barcelona torna a acollir als milers d'otakus, que visiten any rere any el saló amb la indumentària dels seus ídols. Ho ha fet en el recinte de Gran Via, on es va traslladar l'any passat davant l'al·luvió de públic que rep any rere any i garantir una millor organització. Concretament, se celebra als pavellons 4, 5 i 7, que tenen un total de 85.000 metres quadrats i que permeten un major volum de persones.

Segons Meritxell Puig, directora de Manga Barcelona, l'organització ha treballat per disminuir el temps d'espera tant en les cues per accedir al saló, que ha dit que seran "d'una mitjana de 20 minuts", com per comprar menjar i beguda, pel qual s'ha separat les barres, a més que s'ha doblat el nombre de restaurants. Esperen, d'aquesta manera, evitar que es formin les llargues coles de l'edició anterior.

També, la Federació Catalana d'Autisme i Ficomic, empresa organitzadora del saló, ha instaurat un espai de calma, suports visuals per facilitar l'orientació, un punt d'informació, un punt lila i un espai de suport LGTBI.

Novetats d'aquest 2023

Les exposicions de la 29a edició giren al voltant dels 35 anys del Totoro, Art de Tokyo genso, Fantasy Manga de l'escola Joso, Itadakimanga, l'exposició de cosplays de Studio Ghibldi o el Manga Kids, que enguany es dedica als clubs esportius japonesos.

Aquesta edició l'espai d'activitats s'ha dividit en dos amb l'objectiu d'oferir el doble de tallers i a l'àrea Manga Sports es podran trobar més esports, com el beisbol i el sumo.

Torna el Manga Barcelona amb presències destacades i noves activitats

A més a més, hi ha concursos de fotografia, el 'Cosplay Shoot', i se celebra la primera preliminar espanyola del Kpop Dance Fight Fest, de la qual sortirà l'equip que representarà Espanya en la final europea de la Comicon de Nàpols del 2024.

Un cinema a l'altura

Manga Barcelona disposa d'una nova sala de cinema, que permet més aforament i una pantalla de grans dimensions. En ella, es projectarà una de les pel·lícules més destacades: 'One Piece Gear 5', a més d'altres títols com 'Capitán Harlock', 'A sing of affection', 'Fluffy paradise', 'The first slam dunk', 'Suzume', 'Mi vecino Totoro', 'Digimon adventure: Last evolution Kizuna' o 'Detectiu Conan: Black iron submarine'.