Enlaces accesibilidad
Jardineria

L'anthurium clarinervium, una planta tropical i fàcil de cuidar

  • L’anthurium clarinervium té el seu origen a les selves del sud de Mèxic
  • La forma de cor de les seves fulles la fa molt atractiva

Per
Va de Verd - L'Anthurium Clarinervium

Diuen que totes les plantes tropicals són peculiars i l’anthurium clarinervium ho és. Procedeix de les selves del sud de Mèxic. Però això no vol dir necessàriament que sigui una planta difícil de mantenir a l’interior d’un pis o una casa. Pertany a la família dels anturis, on la més popular segurament és l’anomenat anturi flamingo, fàcil de distingir per les seves inflorescències vermelles en forma de cor. En l’anturi clarinervium el que destaca, però és la fulla, de tacte vellutat i amb unes boniques nerviositats.

Com cuidar-lo

Els anturis - i entre ells el clarinervium - són fàcils de cuidar: com més llum, millor, però mai directa perquè podria cremar-li les fulles. Tampoc és que necessiti una humitat excessiva així que no se l’ha de regar excessivament. N’hi haurà prou que tingui un substrat adequat per a retenir la humitat semblant, per exemple, al de les orquídies. I igual que amb qualsevol altra planta d’interior, serà convenient treure-li la pols a les fulles per a mantenir sana i bonica la planta.

Com reproduir-lo

La flor d’aquest anturi no és gaire atractiva - no es pot comparar amb la del seu parent, l’anturi flamingo-, però fa la seva funció reproductiva. De fet, seria més exacte dir-ne inflorescència, ja que té dues parts: l’espata i l’espàdix. La primera serveix per protegir i la segona per embolcallar-la, perquè és a l’espàdix “on sorgeix la màgia” tal com explica la influencer Nena Fidalgo a 'Va de Verd', programa disponible a RTVE Play Catalunya. L’espàdix consta també d’una part masculina i d’una femenina on gràcies al pol·len comença el procés reproductiu. Ara bé, una manera més ràpida i segurament més senzilla d’obtenir una nova planta és fer-ne esqueixos: només cal separar amb cura una tija nova de la planta mare, posar-la en aigua fins que tregui arrels i plantar-la.

El fruit de l'anthurium clarinervium

El fruit de l'anthurium clarinervium RTVE Catalunya

Una curiositat

Un tret comú de tots els anturis, també present en aquest anturi clarinervium és precisament la inflorescència, i precisament d’aquí li ve el nom a la família: del grec anthos, que vol dir flor i oura que vol dir cua, així que vindria a ser “cua florida” en referència a la forma que té.