Mandonguilles guisades, un plat que no té edat
- Les mandonguilles guisades agraden a gent de qualsevol edat, tan grans com petits
- El millors moments de la tercera temporada ‘La Recepta Perduda’
El darrer capítol de ‘La Recepta Perduda’ no només serveix per fer de cloenda a la tercera temporada del programa recordant alguns dels seus millors moments sinó que també ofereix els passos per cuinar un plat d’aquells ben tradicionals: les mandonguilles guisades. En aquesta ocasió, Sílvia Abril ha tingut ajuda múltiple: per una banda, la de la Lluïsa, veïna del tarragoní barri del Serrallo amb qui ja va preparar un romesco de moixina, i per l’altre la d’un grup d’escolars de tercer de primària que demostren ser uns grans xefs.
Les mandonguilles, un plat per a totes les edats
Els plats tradicionals de cuina catalana fa anys i anys que es serveixen i, generalment, agraden a tothom. Ara bé, es pot considerar que una de les receptes estrella que segur que conquerirà tant a grans com a petits és la de les mandonguilles guisades, i en aquest cas, a l’estil de la Lluïsa: amb pèsols, patates i gambes. Tota una delícia!
INGREDIENTS
- Carn picada de vedella i de poc
- Ceba
- Alls
- Tomàquet
- Patates
- Pèsols
- Fulles llorer
- Ametlles i avellanes
- Farina de galeta
- Gambes
- Pebre vermell
- Sal
- Oli
- Ous
PAS A PAS
- Barreja les carns i tira els ous
- Dona-li forma de mandonguilla i passa per la farina
- Fregeix les mandonguilles i retira-les
- A la mateixa paella, llença les verdures per fer el sofregit
- Retira el sofregit i tritura’l amb les ametlles, avellanes i pebre vermell
- Llença el sofregit a la cassola i afegeix les mandonguilles, els pèsols, l’aigua i les patates
- Deixa que faci xup-xup entre 15 i 20 minuts
- Posa les gambes a sobre