Enlaces accesibilidad

El Manga Barcelona es consolida a la Fira Gran Via, amb més de 163.000 assistents

  • La 29a edició supera el nombre de visitants respecte a l'any anterior
  • Nous canvis per millorar l'experiència del públic, més espai i nous expositors

Per
29a edició del Saló del Manga 2023
29a edició del Saló del Manga 2023

El 29è Manga Barcelona ha superat les expectatives i calculen que s’ha superat tímidament la xifra dels 163.000 assistents de l’any anterior, sent un any més "la gran festa del Manga, l'Anima i el Cosplay", segons la seva directora, Meritxell Puig. En el segon any que el certamen s’ubica a la Fira Gran Via, la directora assegura que s’ha aconseguit “consolidar” el recinte i les noves dates, el pont de la Puríssima.

Canvis d'enguany

Aquesta edició ha patit canvis que han agradat molt als visitants del Manga Barcelona. El saló ha guanyat 3.000 metres quadrats més i han afegit més parades de tota mena, una setantena més d'expositors que l'any anterior. Un dels objectius d'enguany era reduir les aglomeracions per millorar l'experiència dels visitants, per això han fet canvis en la distribució dels espais i han separat els foodtrucks de menjar i de begudes. Aquestes modificacions d'espai han permès posar en venda més entrades durant els dies de més afluència: divendres, dissabte i diumenge. Puig ha comentat que ha estat un encert perquè “tot i que hi havia molta gent es podia caminar, gaudir, comprar i participar en els diferents tallers”.

La directora ja està treballant en l'edició de l'any vinent, on se celebraran 30 anys de Manga Barcelona. La previsió és que en la pròxima celebració del saló hi hagi molta més varietat de convidats. “Si tot va bé, l’any vinent veurem més mangakas i més artistes”, comenta la directora. Des de la pandèmia, molts artistes japonesos no han pogut assistir i els visitants els han trobat a faltar. Tot i que aquest any han pogut comptar amb la participació de dues artistes de renom per haver posat veu a la banda sonora de sèries com ‘Sailor Moon’ i ‘Digimon’, Yoko Ishida i Ayumi Miyazaki respectivament.

K-pop dance Fight Fest al Saló del Manga 2023

K-pop dance Fight Fest al Saló del Manga 2023

El manga en català

Les editorials de còmic japonès continuen apostant pel manga en català. Enguany s’han anunciat les llicències de vuit nous títols, entre ells la nova edició de Naruto en 3 en 1. La gran incògnita ha estat l’editorial Kaji Manga, l’única que pública íntegrament en català i sota el segell del Grup Enciclopèdia. Després de set mesos sense noves informacions sobre la seva continuïtat, durant el darrer dia de saló han anunciat que estan “treballant per garantir l’estabilitat del segell i el seu pla de llançaments per tornar a arrancar amb força”.