Enlaces accesibilidad

El turisme supera les expectatives aquest Pont de la Puríssima

  • El pont tanca amb xifres d'ocupació que arriben fins al 90%
  • L'aeroport d'El Prat opera gairebé 900 vols i 250.000 vehicles tornen a Barcelona

Per
El pont de la Puríssima compleix les expectatives del sector turístic | ACN
El pont de la Puríssima compleix les expectatives del sector turístic | ACN

Amb l'arribada del Pont de la Puríssima, milers de ciutadans han aprofitat aquesta pausa per passar temps amb els seus amics i familiars. Però ara tornen a casa, iniciant a l'operació retorn. El pont tanca amb xifres d'ocupació que arriben fins al 90%, principalment a les zones de muntanya i a les pistes d'esquí. Una operació tornada que també es veu reflectit a l'aeroport del Prat. Ha registrat des del 5 de desembre fins avui quasi 4.800 vols, entre arribades i sortides. Avui està previst que es registri el major moviment dels darrers dies, amb 870 vols. Pel que fa a les carreteres, es preveu que a les 18:00 de la tarda sigui l'hora amb més moviment i les vies més complicades l'AP7, la C16 i la C-17.

Operació retorn pel Pont de la Puríssima

Catalunya Central

El turisme rural de la Catalunya Central ha superat les expectatives, s'esperava un 85% d'ocupació, però ha fregat el 90% pel Pont de la Puríssima. "La gran majoria de gent ha provingut de Catalunya, especialment de l'àrea metropolitana de Barcelona", ha precisat Oriol Baños, president de l'Associació d'Agroturisme del Berguedà per l'ACN. Ha fet una valoració "molt positiva" d'aquest pont de la Puríssima després d'un estiu amb xifres més discretes. "Ja tornem a estar en xifres habituals per a l'època. L'ocupació s'ha recuperat clarament aquesta tardor", ha confirmat Baños.

Tarragona i les Terres de l'Ebre

El sector turístic de les comarques tarragonines i ebrenques compleix les expectatives d'entre el 70 i el 80% de l'ocupació. La ventada d'aquest divendres ha afectat les Terres de l'Ebre, frenant l'afluència de gent en aquesta zona, segons explica la membre de l'associació d'allotjaments d'ecoturisme Maria José Vergés. Tot i això, s'ha assolit un 60% d'ocupació al Delta, una xifra més alta que a les cases rurals ebrenques, que han arribat al 40%. El sector es mostra optimista per Nadal i Cap d'Any.

Lleida

Al Pirineu de Lleida l'ocupació ha estat del 85% en hotels i càmpings, i un 90% al turisme rural. Així mateix, la segona residència també ha estat "molt ocupada", segons el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juan Antonio Serrano, qui ha afegit que el sector del comerç i la restauració també estan "satisfets". Les estacions d'esquí han venut uns 62.000 forfets, la major part a l'estació de Baqueira Beret. El Parc Astronòmic del Montsec d'Àger ha batut el rècord d'assistència en els seus 15 anys de vida.

Des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Turisme consideren "positiu" haver pogut obrir i oferir activitat cada dia en un context "difícil", on pocs complexos de l'Estat han funcionat durant el pont. Així mateix, asseguren que les activitats més enllà dels esports de neu també han tingut bona acollida i han ajudat a consolidar l'oferta de les estacions.

Girona

Les estacions d'esquí gironines han tingut molt bon públic i han quedat satisfetes amb el nombre de visitants que han rebut aquest pont de la Puríssima. Esperen que això no decaigui i que "marqui l'inici d'una bona temporada". El director de Vallter 2.000, Enric Serra, agraeix haver pogut obrir pel pont "en unes condicions similars a les de l'any passat". Una situació que descriu com a "anòmala" perquè "les estacions d'esquí catalanes són pràcticament les úniques que ja han pogut obrir".

Operació Tornada del Pont de la Puríssima

Gràcies a les nevades dels últims dies i el temps hivernal, el Pirineu i la Catalunya Central han estat les zones més beneficiades amb ocupacions generalitzades del 80%-90% a hotels, càmpings i cases de turisme rural. A la costa, el pont coincideix amb la temporada baixa i les xifres han estat més baixes. Tot i això, el sector turístic parla d'un 70%-80% d'ocupació a la demarcació de Tarragona i d'un 60% al Delta de l'Ebre.