Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Cristina Valido: "L'amnistia està generant més crispació"

  • La diputada de Coalición Canaria creu que la mesura està generant més divisió, crispació i el divorci entre ciutadans
  • Valido: "Canàries és ultraperifèric amb temes molt greus com la immigració"

Per
Cafè d'idees - Cristina Valido: "L'amnistia està generant més crispació"

La diputada de Coalición Canaria, Cristina Valido, defensa la seva oposició a l'amnistia tot i haver donat suport a Pedro Sánchez: "No estem d'acord que la dissenyin els que se'n beneficiaran. La negociació és un despropòsit que no compartim".

Valido assenyala que els arguments per defensar la llei d'amnistia no els convenç i diu que els mateixos que ara la recolzen la desqualificaven abans de 23J: "Patxi López en sembla del tot falç. Ni compartim la urgència ni això que diu que és per la convivència. Està generant més divisió, més crispació i el divorci entre els ciutadans".

Valido afirma que no va trobar a faltar a Pedro Sánchez al debat d'ahir tot i afegir que "és lleig" que no hi fos: "Sembla que ha volgut treure's del mig i que l'onada passi de pressa. Potser tenia causes sobradament justificades per no ser-hi".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, afirma que aquest dimarts "va sentir "vergonya" durant el debat al Congrés per l'enfrontament i les intervencions de PP i Vox i "també dels socialistes": "Estan alimentant la crispació de la qual després es queixen".

"Si ells compleixen, nosaltres complirem"

La diputada de Coalición Canaria confia que es complirà el pacte que tenen amb el PSOE i que la relació que tenen ara mateix "és adequada i correcte" més enllà que a Canàries governen amb el Partit Popular. Cristina Valido detalla que l'acord per donar suport al govern de Pedro Sánchez inclou recursos als pressupostos, infraestructures educatives, hidràuliques o la revisió del model de finançament: "Si ells compleixen, nosaltres complirem, és important per Canàries".

Valido reconeix que el seu vot no era necessari ni per investir Sánchez, ni ahir, per validar la tramitació de la llei d'amnistia, i valora que hagin comptat amb l'agenda de Canàries: "Canàries és ultraperifèric amb temes molt greus com la immigració, no podem trencar relacions amb el president".