Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum de notícies més destacades del 14 de desembre de 2023 | Els catalans posen un aprovat justet al Govern

  • Pedro Sánchez assegura que no té programada cap reunió amb Puigdemont
  • Anna Simó es compromet a millorar les mancances del sistema després dels mals resultats de l'informe Pisa
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
El govern de Pere Aragonès rep la nota més alta del mandat
El govern de Pere Aragonès rep la nota més alta del mandat

L'actualitat d'aquest dijous passa per l'anunci del secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, qui ha anunciat que hi haurà una reunió "com cal" entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont. Una trobada que la Moncloa assegura que, de moment, no té programada.

El darrer baròmetre del CEO situa la gestió del Govern amb un 5 de nota, la més alta del mandat de Pere Aragonès. Les dades d'inflació de novembre reculen tres dècimes fins el 3,1%, tot i que els aliments són un 8,4% més cars.

El Govern descarta l'alça d'agressions sexuals entre menors. Així es desprèn de l'informe encarregat a un grup d'experts independents arran de les agressions al Màgic de Badalona.

Anna Simó diu a les famílies en una carta que es reforçaran els aprenentatges i es mostra compromesa a millorar les mancances del sistema detectades després dels mals resultats de l'informe Pisa.

Aquest dimecres es commemoren els 40 anys de la presó de dones de Wad Ras. A Barcelona, se celebra la manifestació per la vaga estudiantil feminista. A la tarda, la Sagrada Família celebra el tradicional Concert de Nadal.

Resum de notícies a Catalunya del 14 de desembre de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:00

    El Parlament insta el Govern a no negociar cap acord que no sigui bilateral i singular per la sobirania econòmica

     

    Es tracta del punt d'una moció de Junts, que ha rebut el suport d'ERC. El text afegeix que l'executiu no ha de participar en reunions multilaterals de la Moncloa per la reforma d'un sistema de finançament. Així mateix, el ple ha constatat que cap dels acords assolits durant els darrers anys no han resolt el dèficit fiscal.

  • 19:40

    Anna Simó es mostra determinada a "millorar les mancances del sistema" 

     

    La consellera d'Educació ha explicat en declaracions a El Vespre del Canal 24 horas que el Govern sap "quines són les mancances del sistema i que s'han de millorar" després dels mals resultats de l'Informe Pisa. Amb relació a la carta enviada a les famílies dels alumnes, ha reiterat que es demana "confiar en el sistema i en els docents". Simó espera que la primera trobada amb els grups parlamentaris de dimarts vinent serveixi per fer "un pacte de país que inclogui recursos i un calendari de compromisos a dues o tres legislatures vista

     

  • 19:35

    El Hop Festival tanca al Mercat de les Flores

     

    La potent escena de la dansa i cultura urbanes té com a principal aparador el HOP Festival, que s'està celebrant des del setembre a diferents espais culturals de Barcelona. El cicle tanca ara la seva 13a edició al Mercat de les Flors que, a partir d'avui, acull espectacles, laboratoris i experiències amb artistes locals, nacionals i internacionals que exploren els nous camins de les danses urbanes.

    El Hop Festival tanca al Mercat de les Flors
    rtve El Hop Festival tanca al Mercat de les Flors
  • 19:10

    Prop de 1.500 companyies creen una aliança per “accelerar” la transició cap a la mobilitat sostenible a Catalunya

     

    El Palau de Pedralbes ha acollit aquest dijous el naixement d'una aliança per “accelerar” la transició cap a una mobilitat sostenible. Així ho ha presentat el president de la iniciativa, Sergio Alcaraz, que l'ha batejat amb el nom de Fundació Movem, integrada per nou clústers que representen 1.466 companyies dels àmbits de l'automoció, el transport, l'energia i la mobilitat, entre d'altres. Alcaraz ha destacat la importància de "la col·laboració" entre les firmes que integren aquesta xarxa "per transformar el teixit industrial".

  • 18:55

    Gairebé 10 dies és el que es triga de mitjana en ser atès per un metge d'atenció primària.

     

    Aquesta i altres dades són les que recull la tercera edició del Baròmetre Sanitari d'enguany, que realitza el Ministeri de Sanitat en col·laboració amb el CIS. Tot i que els temps d'espera han augmentat, els espanyols continuen valorant positivament els sanitaris de l'àmbit públic. Pràcticament un 81% dels 'entrevistats diuen que l'atenció ha sigut bona o molt bona. 
     

  • 18:34

    La causa del Bloc Llavors contra Ada Colau i els exregidors Lucía Martín i Marc Serra ha quedat finalment arxivada i la justícia creu que no hi ha res a investigar. 

     

    És la quinzena causa arxivada contra el govern d'Ada Colau. La reacció de l'exalcaldessa a Instagram i a Telegram ha estat contundent: qüestionant si tot plegat va influir en els resultats electorals a Barcelona el mes de maig. 

  • 18:22

    El seguiment de la vaga d'infermeria és del 4,7% a la tarda i del 3,7% al matí, segons dades reportades a Salut

     

    Aquest dijous es manté la vaga indefinida convocada pel sindicat Infermeres de Catalunya en l'àmbit del tot el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya, el SISCAT. 

  • 18:08

    Acord a la Unió Europea per a reformar el mercat de l'electricitat.

     

    L'objectiu és dependre menys dels combustibles fòssils i protegir els consumidors europeus de l'augment dels preus. Un pacte acordat entre la Comissió, el Parlament i el Consell Europeu amb el qual es busca impulsar el desplegament d'energies renovables i afavorir preus estables i assequibles per als consumidors.  El pacte recull que les companyies no poden canviar unilateralment contractes i assenyala expressament que els estats membres protegiran els consumidors. 

     

  • 18:00

    L'Audiència Nacional hauria autoritzat espiar David Fernàndez pel cas Tsunami.

     

    L'Audiència Nacional va aprovar el 2020 posar un programari espia al telèfon de l'exdiputat de la CUP en el marc de la causa del Tsunami Democràtic. No consta que el programari fos PEGASUS. La instal·lació del software es va produir durant els primers moments de la investigació, que estava en mans del jutjat número 6 de l'Audiència Nacional. Hi hauria una quarantena de persones més espiades, entre ells l'exlíder d'Unides Podem Albano Dante Fachín.  

  • 18:10

    El seguiment de la vaga d'infermeria és del 4,7% a la tarda i del 3,7% al matí, segons Salut

     

     

    El seguiment de la vaga d'infermeria aquest dijous és del 4,7% en el torn de tarda i del 3,7% en el de matí. Són dades fins a les 17.00 h de la tarda proporcionades al Departament de Salut pel 53% de les entitats proveïdores. Aquest dijous es manté la vaga indefinida convocada pel sindicat Infermeres de Catalunya en l'àmbit del tot el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya, el SISCAT. 

  • 17:26

    Anna Giribet continuarà sent  la directora de Fira Tàrrega

     

    Giribet ha tornat a guanyar el concurs per a la direcció artística per als pròxims cinc anys. El Consell d’Administració de Fira Tàrrega ha ratificat la decisió i el nou contracte s’iniciarà a partir de l’1 de gener del 2024. La figura de la direcció artística es va crear l'any 1991 i des d'aleshores hi han desfilat fins a 8 directors artístics diferents com Frederic Roda, Ramon Simó, Jordi Duran, o la mateixa Anna Giribet que va ser nomenada directora per primer cop el 2018. 

  • 17:03

    Arrels pentina Barcelona per fer un cens de persones que viuen al carrer

     

    Més de mig miler de voluntaris han sortit aquesta passada nit pels carrers de Barcelona per fer el recompte de persones que viuen al carrer.  Un recompte organitzat per Arrels Fundació per conèixer la situació actual, donat que la crisi econòmica pot haver incrementat l'anterior xifra, de 1.200 persones dormint al ras. Des d'Arrels diuen que conèixer una xifra real pot ajudar a treballar de forma més concreta per aconseguir accions que permetin millorar la situació d'aquestes persones.

    Arrels pentina Barcelona per fer un cens de persones que viuen al carrer
    rtve Arrels pentina Barcelona per fer un cens de persones que viuen al carrer
  • 16:45

    Manifest del Pirineu per la regulació d'habitatges d'ús turístic que s'ha de debatre la setmana que ve al Parlament

     

    Entitats i particulars del Pirineu demanen un topall per a les llicències d'ús turístic. Denuncien que residents i treballadors no troben pis i que el preu dels lloguers està disparat. A la costa, en canvi, els alcaldes demanen que la llei d'habitatge s'adapti a les singularitats dels municipis, perquè amb la limitació de llicències temen perdre visitants.

    Alcaldes de la Costa Brava demanen que la limitació dels pisos turístics s'adapin a les singularitats
    rtve Alcaldes de la Costa Brava demanen que la limitació dels pisos turístics s'adapin a les singularitats
  • 16:40

    El Servei Català de Trànsit fa controls intensius aquests dies de dinars i sopars previs al Nadal

     

    El SCT intensifica la vigilància per evitar que conductors beguts o drogats es posin al volant. Gairebé el 40% dels conductors que moren cada any a les carreteres havien consumit alcohol o drogues.

  • 16:23

    Lleida rep més de 600.000 euros pel projecte del Pacte Local contra les violències masclistes

     

    L'Ajuntament de Lleida, a través de l'Àrea de la Dona de la Regidoria de Polítiques Feministes, ha aconseguit una subvenció de 607.546 euros pel projecte 'Pacte Local Contra les Violències Masclistes al municipi de Lleida'. Es preveuen cinc objectius entre els quals figuren l'elaboració del projecte de creació d'un nou Casal de la Dona o la iniciativa 'Barris Violeta' per conèixer la percepció de seguretat de les dones als seus entorns quotidians. El conjunt d'accions plantejades s'han de materialitzar durant l'any que ve.

  • 15:35

    Lloret de Mar aposta per l'aigua regenerada per reduir el consum

     

    En mig del context de sequera actual, l'Ajuntament de Lloret de Mar ha presentat un pla de treball municipal per la gestió sostenible de l'aigua. En concret, proposa apostar per augmentar l'ús de l'aigua regenerada al municipi per reduir el consum d'aigua potable. Aquesta és una aigua que ja s'està utilitzant a Lloret per usos com la neteja de via pública, el clavegueram, el reg de zones enjardinades, els camions de bombers i d'associacions de defensa forestal. Tot i això, l'Ajuntament s'ha sumat al llistat de municipis que han rebut sancions per part de l'Agència Catalana de l'Aigua. En aquest cas, la multa és de 29.400 euros.

    Els hotels de Lloret demanen conectar-se a la xarxa pública d'aigua regenerada
    rtve Els hotels de Lloret demanen conectar-se a la xarxa pública d'aigua regenerada
  • 14:59

    Mor el conductor d’un turisme en un accident a l’A-2 a Martorell

     

    El conductor d’un turisme ha mort aquest migdia en un accident a l’A-2 a Martorell (Baix Llobregat). Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 13.20 hores. Per causes que encara s’estan investigant, un cotxe ha sortit de la via i ha bolcat, a l’altura del quilòmetre 590. Amb aquesta víctima, ja són 144 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a les carreteres interurbanes catalanes.

  • 14:30

    El BCE manté els tipus d'interès en el 4,5%

     

    El Banc Central Europeu ha decidit mantenir els tipus d'interès per segon mes consecutiu davant la moderació de la inflació a la zona euro. També ha rebaixat les previsions de creixement de l'economia al 0,6% aquest any i al 0,8% el 2024.

  • 13:47

    El Parlament crearà un observatori de la llei d'amnistia

     

    La proposta de la CUP de crear un observatori que verifiqui el funcionament de la llei d'amnistia ha tingut el suport de Junts, Esquerra i comuns. L'observatori dependrà funcionalment de la comissió d'afers institucionals del Parlament i jugarà un paper de “verificador” de la tramitació i aplicació de la llei.  Aquest nou organisme de supervisió estarà integrat per dos diputats de cada grup del Parlament i també per representants d'entitats que han treballat a favor de la llei d'amnistia durant els últims anys.

    El Parlament crearà un observatori de la llei d'amnistia
    rtve El Parlament crearà un observatori de la llei d'amnistia
  • 13:47

    El govern descarta l'alça d'agressions sexuals entre menors.

     

     

     

    Així ho indica l'informe del grup d'experts independents de la Generalitat creat arran les agressions al Màgic de Badalona. Un grup de treball proposa reforçar l'educació sexual, l'atenció a les víctimes i fer justícia restaurativa als agressors investigats o sentenciats. 

  • 13:36

    El festival Temporada Alta tanca una edició de rècord amb 63.940 espectadors

     

    El festival d'arts escèniques Temporada Alta ha tancat la 32a edició amb 63.940 espectadors, una xifra rècord sobretot pel volum d'espectadors en sales, que s'ha arribat als 51.840. Per primera vegada la venda d'entrades ha estat la primera font d'ingressos del Temporada Alta, seguida dels mecenatges privats i de les subvencions públiques. El director del festival, Salvador Sunyer, ha remarcat que això es deu al fet de programar espectacles a Fira de Girona, en què l'aforament és més gran i permet vendre més localitats. De cara a la propera edició Sunyer ha avançat que no volen créixer en programació, però sí que reforçaran la internacionalització de produccions catalanes.

  • 13:20

    L'àrea metropolitana de Barcelona genera el 55% del PIB català i es consolida com a motor econòmic de Catalunya el 2022

     

    Segons un estudi elaborat per la Cambra de Comerç, Barcelona és la setena regió del món que més inversió exterior capta i concentra el 83% de les filials estrangeres establertes al territori. La riquesa per habitant es va disparar  un 16,5% entre 2015 i 2019 fins als 38.911 euros. La regió metropolitana té un PIB per càpita un 32% superior a la mitjana europea. Tot i les dades, el risc de pobresa se situa en el 21,2% de la població, una dècima més que el 2016 i una taxa més alta que l'espanyola i europea.

  • 13:00

    La Fira de Reis de Gran Via de Barcelona torna aquest divendres amb "una experiència de llums"
     

     

    La tradicional Fira de Reis de Gran Via de Barcelona obrirà les portes aquest divendres a partir de les 18 hores amb una edició que per primera vegada comptarà amb una "experiència de llums, reflexos i colors", a més de 249 parades de joguines, regals i artesania. La fira estarà oberta fins al 6 de gener, des de les 10 fins a les 21 hores, a excepció dels dissabtes i vigílies de festius, que tancarà a les 22 hores, en les voreres laterals de la Gran Via de les Corts Catalans entre els carrers Muntaner i Rocafort.

  • 12:40

    La centenària Drogueria Rovira rep el Premi Nacional de Comerç

     

    El Govern ha guardonat amb el Premi Nacional de Comerç 2022 la centenària Drogueria Rovira de Barcelona, que va obrir portes el 1910 i actualment està regentada per la quarta generació de la família. En el marc dels premis que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda del departament d’Empresa i Treball, es reconeix la trajectòria de l’establiment barceloní i la seva vocació de servei amb una implicació constant en les relacions entre els comerços i entitats del barri. 

  • 12:25

    El Govern licitarà el 2024 les obres de la nova presó de dones quan es compleixen 40 anys de Wad-Ras

     

    El Consell Executiu preveu aprovar dimarts que ve el Programa d’encàrrecs d’actuacions de la futura presó de dones de Barcelona i reservarà 90 milions d’euros per construir-la. Es preveu licitar les obres durant el 2024, iniciar-les el 2026 i inaugurar el nou centre, a la Zona Franca, durant el 2029. Aquest centre substituirà l’actual de Wad-Ras, el més antic de Catalunya i que aquest 2023 ha fet 40 anys.

  • 12:16

    El judici per la demanda d'Élite Taxi a Freenow per competència deslleial se celebrarà el 20 de març

     

    El judici per la demanda d'Élite Taxi a Freenow per competència deslleial se celebrarà el 20 de març de l'any que ve després que aquest dimecres se celebrés l'audiència prèvia entre les parts, segons ha informat el sindicat de taxistes. L'associació liderada per Tito Álvarez ha explicat que les proves aportades per Élite Taxi han estat admeses pel jutge, a qui ha suggerit una segona qüestió prejudicial, ja que Freenow "diu actuar com una agència de viatges quan es relaciona amb els titulars dels comptes d'empreses". 

  • 12:11

    Comença la manifestació d’estudiants a Barcelona contra els casos d’assetjament per part de professors

     

    Jornada de protesta d'estudiants d'universitat i de secundària avui a Catalunya. Amb vaga i manifestacions convocades pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), criden els estudiants de secundària i d’universitats a secundar la protesta per denunciar els casos d'assetjament que, asseguren, practiquen docents cap a alumnes.

  • 12:00

    Sánchez, sobre una trobada amb Puigdemont: "El que tinc és una reunió amb Aragonès el dia 21"

     

    El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha evitat fer comentaris sobre la reunió amb l'expresident Carles Puigdemont anunciada avui pel secretari general de Junts, Jordi Turull, al Cafè d'Idees de La 2. "El que tinc és una reunió amb el president Aragonès el dia 21 a conseqüència d'una visita al supercomputador a Barcelona", ha apuntat Sánchez des de Brussel·les. "Jo tinc la meva agenda, i és pública i completament transparent", ha afegit. 

  • 11:50

    L'Idescat confirma que l'economia catalana va moderar el seu creixement trimestral fins al 0,1%

     

    L'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) confirma que l'economia catalana va moderar el seu creixement fins al 0,1% trimestral i que la variació interanual va ser del 2,1%. Les dades coincideixen amb les estimacions publicades a principis de novembre. Segons l'Idescat, la demanda interna va augmentar un 1,5%, amb una especial rellevància del consum de les administracions públiques (+5,6%), i l'augment de les exportacions de béns i serveis ho van ser en un 2,4%.

  • 11:42

    Aragonès, sobre la "possible" reunió entre Puigdemont i Sánchez: "A nosaltres ens sembla bé que la gent es reuneixi"

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que "al Govern li sembla bé que la gent es reuneixi". D'aquesta manera ha reaccionat des de Ginebra a l'anunci que ha fet avui el secretari general de Junts, Jordi Turull, que ha avançat que hi haurà una reunió "com cal" entre Carles Puigdemont i Pedro Sánchez. Aragonès no ha volgut entrar en la qüestió dient que no té res a comentar sobre una "possible" trobada.

  • 11:40

    Els trens de les línies R2 i R2 Nord circulen amb 8 minuts de retard

     

    Els trens de les línies R2 i R2 Nord del nucli de Barcelona circulen amb uns 8 minuts de retard degut a una incidència provocada per un robatori de cable a La Llagosta. Treballadors d'Adif treballen per solucionar aquesta incidència al més aviat possible.

  • 11:35

    Tallat un carril a la B-20 a Sant Gervasi en sentit Llobregat

     

    Un accident dins d'un túnel talla un carril a la ronda de Dalt (B-20) a l'altura de Sant Gervasi en sentit Llobregat i provoca retencions des del nus de la Trinitat.

  • 11:00

    L'ACA inicia els tràmits per construir una planta de regeneració de l'aigua depurada a Valls

     

    L'Agència Catalana de l'Aigua formalitza el contracte per a la redacció del projecte constructiu d'una Estació de Regeneració d'Aigua a la depuradora de Valls per un import de 94.600 euros. L'empresa adjudicatària disposarà d'un termini de deu mesos per redactar el projecte. La instal·lació aplicarà un tractament més avançat a l'aigua depurada i servirà per garantir les demandes de reg de la Comunitat General de Regants de Valls, que actualment reguen amb l'aigua dels torrents la Xamora i el Catllar, mitjançant rescloses dels diferents regs històrics i una xarxa de séquies a cel obert. 

  • 11:29

    La justícia arxiva la querella contra Colau del fons propietari del Bloc Llavors

     

    L'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va declarar el passat 13 de març per presumpta prevaricació, malversació i coaccions al fons voltor Vauras perquè evités desnonar famílies vulnerables oferint lloguer social. Entre ells, hi és el Bloc Llavors, al Poble-sec. Finalment, la jutgessa ha considerat que la "inclusió d'Ada Colau en la querella no pot sinó obeir a fins aliens al procediment penal, a aconseguir l'efecte mediàtic que suposa involucrar un polític en un procediment penal". Amb aquesta, ja van 15 causes arxivades.

  • 11:15

    Els catalans aproven la gestió del Govern amb un 5, la millor nota del mandat d'Aragonès

     

    Els catalans aproven la gestió del Govern amb just un 5 sobre 10, segons l'enquesta de valoració de l'executiu que el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Es tracta de la millor nota que l'equip encapçalat per Pere Aragonès aconsegueix en el mateix estudi anual, ja que el 2021 va obtenir un 4,9 i, el 2022, un 4, El Govern ha aconseguit l'aprovat per part dels simpatitzants de tots els partits, excepte Vox, PP i Cs, però el conjunt dels enquestats no en validen les polítiques de seguretat i les relacions amb l'Estat.

  • 10:50

    S'esfondra la casa de Torregrossa que dimecres va perdre part de la façana

     

    La casa de Torregrossa on dimecres va col·lapsar part de la façana s'ha acabat d'esfondrar durant la matinada. El teulat i el pis superior han anat caient i han quedat completament ensorrats. La zona està acordonada i dos immobles del costat van ser desallotjats preventivament. El supermercat que hi havia als baixos de l'edifici feia tot just una hora i mitja que havia tancat quan van passar els fets i els propietaris no hi eren. No hi ha cap persona ferida. Els tècnics hauran de revisar un segon immoble del mateix edifici que encara està dret per si reuneix condicions d'habitabilitat.

  • 10:30

    Anna Simó diu a les famílies en una carta que es reforçaran aprenentatges i demana suport per als docents

     

    La consellera d’Educació, Anna Simó, ha enviat una carta a les famílies després dels darrers resultats de l’informe PISA on ha assegurat que ja s’estan impulsant les reformes necessàries per revertir aquesta situació i ha afegit que es reforçaran, en especial, els aprenentatges en lectura, matemàtiques i llengües. La consellera ha demanat suport per als docents i també ha destacat el paper clau de les famílies en l’acompanyament en l’estona dedicada a l’estudi i la gestió responsable de les pantalles. A més, ha defensat que l’escola “ha de ser diversa” perquè ho és la societat. “Hem de ser capaços d’atendre com cal aquesta diversitat i reforçar l’assoliment de les competències que ha d’adquirir tot l’alumnat”, ha dit.

  • 10:01

    Les pensions contributives es revaloritzaran un 3,8% el 2024

     

    L'increment, que es farà efectiu a partir de l'1 de gener, és el resultat de l'IPC mitjà entre desembre del 2022 i novembre del 2023, d'acord amb la fórmula inclosa en la Llei 20/2021 de garantia del poder adquisitiu de les pensions i acordada amb els agents socials. Amb aquesta pujada, l'augment pensió mitjana de jubilació a l'Estat serà de 734 euros a l'any i l'import mitjà del sistema se situarà en els 1.200 euros, 638 euros més a l'any. Segons el govern espanyol, més de 10 milions de pensionistes veuran com es manté o augmenta la seva prestació.

  • 09:30

    Vaga de 8 dies a Iberia per Nadal

     

    Els sindicats CCOO i UGT han convocat una vaga de vuit dies a Iberia en ple Nadal davant la negativa de la companyia a fer 'autohandling' als aeroports on ha perdut la llicència del servei. Aena va treure a concurs l'assistència a terra de les aeronaus i Iberia no va aconseguir imposar la seva oferta a vuit aeroports, en una decisió que no descarta recórrer davant dels tribunals. La plantilla va demanar a la direcció que fes ella mateixa el servei per als avions d'IAG en aquests aeroports prescindint de les empreses guanyadores del concurs. Iberia considera aquesta opció "inviable" i lamenta una convocatòria de vaga "irresponsable" en plena negociació d'una "solució".

  • 09:00

    La inflació a Catalunya baixa tres dècimes i se situa en el 3,1% al novembre

     

    La variació anual de l'Índex de Preus al Consum (IPC) a Catalunya es va situar al 3,1% al novembre, tres dècimes menys que a l'octubre, segons les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística. Els aliments són encara un 8,4% més cars que fa un any, una dècima més que el mes passat, mentre que el transport ho va fer en un 1,1%, és a dir, 1,2 punts menys per la caiguda dels carburants i combustibles, que l'INE xifra en un 6,7% a Catalunya. Al conjunt de l'Estat, la taxa anual de l'IPC al novembre es va situar en el 3,2%, tres dècimes menys que el mes anterior i confirma així les dades avançades a finals del mes passat.

  • 08:45

    Turull avança una "reunió com cal" entre Sánchez i Puigdemont.

     

     

    Jordi Turull avança que hi haurà una "reunió com cal" entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont per "per parlar de la negociació i aprofundir en la resolució del conflicte". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, ha detallat que es farà a l'estranger, que no hi haurà mediador, que encara no té data i que serà una trobada entre "dos lideratges": "Es tracta de normalitzar relacions entre els dos presidents".

  • 08:30

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dijous 14 de desembre d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 08:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat d'aquest dijous 14 de desembre de 2023. 

     

     

    Recupera les informacions més destacades d'ahir.