Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Aina Vidal reivindica la presència dels comuns a les negociacions amb els independentistes

  • La portaveu adjunta de Sumar al Congrés considera "una falta de respecte" la sortida de Podemos del grup parlamentari
  • Vidal reclama canvis als pressupostos en matèria educativa i línia vermella a Hard Rock

Per
Cafè d'idees - Aina Vidal reivindica la presència dels comuns a les negociacions

La portaveu adjunta de Sumar al Congrés, Aina Vidal, reivindica el paper dels comuns en la negociació amb l'independentisme: "La pregunta és si el PSOE es pot permetre el luxe que no estiguem a la taula". Vidal diu que es podria afirmar que l'amnistia "és gràcies" al seu partit i destaca el paper de Jaume Asens com a interlocutor "fonamental": "No hi havia confiança, qui ho ha fet possible és Jaume Asens, és el nostre espai".

L'aportació de Catalunya en Comú és fonamental.

Vidal explica que no han parlat de la seva participació en la taula de negociació, però que hi volen ser: "L'aportació de Catalunya en Comú és fonamental. Espero que els socialistes hagin entès que estem en una etapa diferent". La portaveu adjunta de Sumar retreu al PSOE haver "anat de sobrats" la passada legislatura i reclama que no utilitzi ni a Junts ni al PNB com a excusa per no haver de fer renúncies a les propostes de Sumar.

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Vidal ha assenyalat la "covardia" i les "contradiccions" del PSOE amb la llei d'amnistia i diu que "no sempre ho han vist amb bons ulls": "Van aplicar el 155 amb aplaudiments rabiosos. S'enfonsava el Senat d'aplaudiments. No se'ls veia tristos".

Aina Vidal considera que les acusacions de la diputada de Junts per Catalunya, Míriam Nogueras a la cúpula judicial "s'ajusten a la realitat". Vidal ha recordat que la no renovació del Consell General del Poder Judicial incompleix la Constitució de fa cinc anys: "No és només de dret, és de respecte al resultat de les urnes. Agafar-se a una cadira perquè les coses passin com ells volen". En aquest sentit, ha posat diversos ha posat diversos exemples, com el cas Púnica.

Vidal carrega durament contra Podemos

La portaveu adjunta de Sumar també ha criticat durament contra Podemos per la seva sortida de Sumar al grup del Congrés i diu sentir-se "trista i decebuda" i ho qualifica d'error i de falta de respecte: "Prou de mirar-nos el melic. Crec que s'equivoquen, en un grup petit on no podran endegar projectes com dins de Sumar".

Vidal no ha volgut qualificar la sortida de Podemos del grup parlamentari de Sumar com a transfuguisme, tot i indicar: "La definició està allà i tothom la pot llegir".

Aina Vidal carrega durament contra Pablo Iglesias per les declaracions que va fer contra Roberto Sotomayor després d'abandonar Podemos: "Les paraules em semblen un horror. És passar moltes línies".

Vidal afirma que a Catalunya vol mantenir la relació amb Podemos amb qui tenen molts acords a institucions i ajuntaments.

Línia vermella del Hard Rock als pressupostos

Vidal diu que posen una línia vermella als pressupostos de la Generalitat s'hi incorpora el projecte de Hard Rock, la construcció de la B40 o l'ampliació de l'aeroport.

La portaveu de Sumar acusa el Govern de ser negacionistes climàtics si acaben impulsant Hard Rock perquè implicaria un consum d'aigua inassumible o llocs de treball precaris: "El negacionisme climàtic és enganyar la gent". A la pregunta de si el govern de la Generalitat és negacionista climàtic, Vidal respon que si impulsen un projecte com Hard Rock "sens dubte".

El govern de Barcelona a prop

Vidal dona suport a un govern d'esquerres a Barcelona i assenyala que el PSC i Jaume Collboni "tenen dubtes": "Per nosaltres no hi haurà alcalde de dretes. Collboni ha d'escollir quin tipus de ciutat vol. Si vol jugar amb l'esquerra hi ha els números".

La portaveu adjunta de Sumar creu que no es trigarà gaire a saber la decisió de Jaume Collboni i afirma que si tria a Xavier Trias com a soci, avalarà l'especulació i negarà el Canvi Climàtic.