Enlaces accesibilidad
Vaga d'infermeres

El col·lectiu d'infermeria es concentra davant Salut en el quart dia de vaga indefinida

  • El conseller de Salut Manel Balcells descarta modificar el conveni col·lectiu de l'ICS
  • Aquest divendres s'han afegit a la protesta els tècnics sanitaris que també reclamen millores laborals

Per
El col·lectiu d'infermeria es concentra davant Salut en el quart dia de vaga indefinida
El col·lectiu d'infermeria es concentra davant Salut en el quart dia de vaga indefinida

Quarta jornada de vaga indefinida del col·lectiu d'infermeria de Catalunya. La mobilització, convocada pel sindicat Infermeres de Catalunya, ha protagonitzat una assentada davant de la conselleria de Salut on ha tornat a demanar la dimissió del conseller Manel Balcells. Abans han tallat durant una estona part de l'Avinguda Diagonal de Barcelona a l'alçada de la plaça Pius XII. Segons la Guàrdia Urbana, unes 2.500 infermeres i infermers han participat en aquesta protesta.

Entre xiulets i tambors, els manifestants han arrencat a la plaça Pius XII i han avançat per la Diagonal cridant consignes com ‘Balcells dimissió’, ‘Si el sistema no paga, vaga, vaga’ o ‘No és vocació, és explotació’. Tres infermeres han encapçalat la marxa carregant un taüt on s’ha pogut llegir ‘DEP infermeria’ acompanyat amb altres frases com ‘no consolidació’, ‘precarietat’ o ‘retallades 2010’. El seguiment de la vaga de sanitaris aquest divendres és del 7,8% al torn de la tarda i del 9,8% al del matí.

Les Infermeres catalanes mantenen la protesta al carrer

Aturada d'altres professionals

En la jornada d'aquest divendres també es desenvolupa una aturada d’altres professionals de l’ICS, com ara els Tècnics Superiors Sanitaris (tècnics de radiologia, laboratori, radioteràpia, anatomia patològica, entre altres) i els Tècnics en Cures d'Infermeria.

Balcells no fa marxa enrere

El conseller de Salut Manel Balcells no fa marxa enrere i descarta modificar el nou conveni col·lectiu de l'ICS. El conseller de salut creu que el malestar en el sector rau en una manca de reconeixement dels sanitaris.

Balcells ha avançat que aquest divendres Catalunya demana a l'Estat que les infermeres siguin reconegudes en la categoria professional A1, una de les grans reclamacions del col·lectiu, i també millores per als tècnics superiors i les tècniques en cures d'auxiliar d'infermeria (TCAI). També ha anunciat una reunió amb la ministra en les properes setmanes.