Enlaces accesibilidad
Crim

Investiguen la mort violenta d'un home a Tàrrega

  • La víctima és un home de 86 anys a qui haurien disparat de matinada a casa seva
  • Els Mossos d'Esquadra busquen el autors de l'agressió, que han fugit

Per
Façana de l'habitatge situat al número 13 del carrer Segarra de Tàrrega | ACN
Façana de l'habitatge situat al número 13 del carrer Segarra de Tàrrega | ACN

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un home que ha passat de matinada al número 13 del carrer Segarra de Tàrrega, a la comarca d'Urgell. Segons ha informat la policia en un comunicat, cap a les 4:50 hores s'ha rebut l'avís d’un incident en un domicili. Diverses dotacions dels Mossos i de la Policia Local s'han desplaçat al lloc dels fets, juntament amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que no ha pogut salvar la vida a l’home.

El cas es troba sota secret d’actuacions però ja ha transcendit que la víctima és un home de 86 anys a qui uns lladres haurien tirotejat quan han entrat a l'habitatge amb la intenció, presumptament, de robar-hi. L'avís a la policia l'hauria donat la dona de la víctima. La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos investiga les circumstàncies d'aquesta mort violenta.

L’Ajuntament de Tàrrega ha expressat la seva consternació pels fets. L’alcaldessa, Alba Pijuan, s'ha reunit aquest dissabte d'urgència amb la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, representants d’Interior, Mossos i Policia Local. El consistori ha anunciat que farà un seguiment de les conclusions de la investigació.

Comunicat de l'Ajuntament de Tàrrega després de l'assassinat d'un veí del municipi

Comunicat de l'Ajuntament de Tàrrega després de l'assassinat d'un veí del municipi

L’Ajuntament tenia ja convocada per al proper dilluns una reunió de la Junta Local de Seguretat per fer balanç i valoració de les actuacions realitzades en l’àmbit de la seguretat ciutadana durant l’any 2023.

Detinguts per robar a Cornellà

D'altra banda, a les últimes hores s'ha sabut que els Mossos d'Esquadra van detenir els dies 12 i 13 de desembre dos joves de 19 i 21 anys a l'Hospitalet de Llobregat per un assalt violent comès el 27 de novembre a un domicili de Cornellà de Llobregat on hi havia un matrimoni d’edat avançada.

Els assaltants van accedir a l'immoble de matinada, mentre la parella dormia. Anaven encaputxats i els van intimidar amb armes blanques i objectes punxants per robar-los joies, diners i aparells electrònics. Després van fugir amb el botí. Eren tres assaltants, però els Mossos de moment han pogut detenir-ne dos, que tenen nombrosos antecedents policials anteriors per robatoris comesos a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Els lladres van accedir al pis de les víctimes a través del celobert de l'edifici, es van despenjar fins el safareig i van forçar la finestra del lavabo. Dies després, van localitzar-ne un, al qual van sotmetre a una vigilància discreta fins que el van detenir el passat dimarts a l'Hospitalet, municipi on residia. Posteriorment, els Mossos van realitzar una entrada i escorcoll en el domicili del detingut i van recuperar material electrònic robat a les víctimes. L'endemà, els Mossos van detenir un segon assaltant, també a l’Hospitalet.

Els arrestats van passar a disposició judicial el dia següent. Se'ls atribueix un delicte de robatori amb violència i intimidació. La investigació continua oberta per localitzar i detenir la resta d’implicats en l'assalt.