Javi López assenyala "objectius partidistes" en la visita d'eurodiputats sobre immersió lingüística
- L'eurodiputat no creu que Europa pugui acabar tombant la llei d'amnistia: "És una figura que apareix a diferents països"
- López assenyala que els països que s'han oposat a l'oficialitat del català a la UE tenen governs de dreta i extrema dreta
L'eurodiputat del PSC, Javi López, assenyala "partidisme" en la visita d'eurodiputats per analitzar la immersió lingüística: "És un programa de part que intenta explotar a la Dolors Montserrat". López explica que la comissió de peticions del Parlament Europeu no ha atès la proposta socialista de visitar sindicats de professors, ajuntaments i instituts, més enllà dels dos centres programats que diu, tots dos tenen famílies que han portat la immersió als tribunals: "Vam demanar que visitessin instituts sense problemes i se'ns va rebutjar".
López expressa "cansament" per l'ús "partidista i poc institucional" d'aquesta comissió que presideix la popular Dolors Montserrat: "Quan s'ha fet el programa de la visita, no han estat ateses. No volíem participar. La Comissió de peticions no està per això".
En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, López no creu que Europa pugui acabar tombant la llei d'amnistia. En aquest sentit, considera que l'amnistia és "la mesura de gràcia més generosa de totes" per "passar pàgina" a una "pàgina negra".
López afirma que l'amnistia és molt curosa amb els interessos de la UE i amb les sentències fermes per amnistiar: "Té un encaix total si mirem les altres 54 ocasions en la història europea que s'ha usat per a un moment excepcional. Per la crisi més rellevant en quaranta anys a Espanya".
López, sobre la negativa al català a la UE: "El PP és darrere"
Amb relació a l'oficialitat del català a la UE, l'eurodiputat socialista creu que darrere la negativa a acceptar el català hi ha tres països amb governs de coalició amb l'extrema dreta: "Finlàndia, Suècia i Itàlia, conformen governs amb l'extrema dreta. Té a veure amb les antenes que té el Partit Popular a Brussel·les".
López recorda que qui ha estat més dur contra la proposta d'oficialitat, ha estat el ministre d'exteriors d'Itàlia, Antonio Tajani, que té "moltes relacions i molt intenses" amb el PP.
NOTICIA [2465746,IMAGEN]
López alerta sobre la fragmentació de l'esquerra
L'eurodiputat del PSC diu que a l'abril o al maig el PSC decidirà si repeteix com a candidat a les eleccions europees del juny i que ell està molt satisfet de la feina feta. López considera que Irene Montero potser una bona candidata "perquè és molt coneguda" però retreu a Podemos la fragmentació de l'esquerra: "No sé si és una lògica positiva per l'esquerra l'atomització".