Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Carrizosa: "La missió de la immersió pensarà que hi ha sectarisme polític"

  • El president del Grup Parlamentari de Ciutadans augura resultats negatius de l'avaluació dels eurodiputats que han analitzat el model educatiu
  • Carrizosa carrega contra la comissió d'educació reunida aquest dimarts per avaluar l'informe PISA

Per
Cafè d'idees - Carrizosa: "La missió de la immersió pensarà que hi ha sectarisme polític"

El president del Grup Parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, creu que la missió d'europarlamentaris que avalua la immersió lingüística a Catalunya pensarà que hi ha "sectarisme polític" en l'enfocament educatiu. El president del Grup Parlamentari de Ciutadans defensa que dificulta la integració la "imposició al primer ensenyament d'una llengua aliena", en referència al català.

El diputat de Ciutadans diu que la missió encapçalada per la presidenta de la comissió de Peticions de la UE, la popular Dolors Montserrat, ha constatat que les famílies que volen l'ensenyament en castellà, reben pressions, insults i se'ls assenyala com a "fatxes" si es dirigeixen als tribunals.

Carrizosa defensa que a la comissió de la Unió Europea que analitza la immersió lingüística a Catalunya hi ha una persona d'ERC, l'eurodiputada Diana Riba que hi participa com a observadora, i diu que els socialistes hi van renunciar voluntàriament: "La immersió és filla del partit socialista. Si s'han de sacrificar els nens... els sacrifiquem".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4, Carrizosa carrega contra la comissió educativa que ha de proposar millores al sistema perquè "la designa el govern del propi sí endogàmic, del sistema educatiu català". Diu que a la cimera educativa tothom va dir el que s'esperava i que Cs assenyala la immersió lingüística com "una de les causes del baix rendiment acadèmic".

Carrizosa afegeix que el català no és una llengua simpàtica perquè s'obliga els alumnes a parlar en català al patí o els centres es dirigeixen a les famílies en català: "S'imposa a costa de l'altra llengua majoritària. És enginyeria social per canviar la societat".

Carrizosa: "Trump és un aprenent davant Torra, Puigdemont o Junqueras"

El líder parlamentari de la formació tronja critica que es rehabiliti políticament Carles Puigdemont quan va fer "el mateix o pitjor" que Donald Trump: "Trump és un aprenent davant Torra, Puigdemont o Junqueras".

Carrizosa també carrega contra la reunió entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès: "Sánchez farà concessions per mantenir-se, i Aragonès també va boig per mantenir-se al lloc".

Creu que Aragonès aprovarà el pressupost amb PSC i Comuns

Per una altra banda, el diputat creu que el president català podrà renovar pressupostos i acabar legislatura gràcies als suports de PSC i comuns "fruit dels pactes d'investidura".

MEDIA[7033602,a]

Carrizosa critica que projectes com Hard Rock, la B40 o l'ampliació de l'aeroport del Prat estan encallats de fa més d'una dècada i assenyala que el Port de València ja supera el de Barcelona: "Està tot parat, anem perdent oportunitats. La Caixa, el Sabadell, el Port de València, la fàbrica de bateries, anem perdent oportunitats".