Enlaces accesibilidad
Música

Sidonie ens presenta nou disc: 'Marc, Axel y Jes'

  • El grup de música ens parla d'un àlbum que vol ser una autèntica reivindicació del pop farcida de nostàlgia per celebrar 25 anys
  • En una entrevista al Cafè d'idees de Gemma Nierga, Marc Ros revela perquè ha decidit deixar de fumar

Per
Cafè d'idees - Sidonie ens presenta nou disc: 'Marc, Axel y Jes'

El grup de música Sidonie ens presenta el seu nou disc: Marc, Axel y Jes. El cantant i guitarrista Marc Ros i el bateria Axel Pic ens parlen de la nostàlgia i el pas del temps, i de com ara estan transcendint generacions, just quan celebren 25 anys. Ho fan amb un disc on reivindiquen la cultura pop.

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, ens parlen de temes com Es muy pop, on posen el gènere en valor. "La cultura pop ho és tot. I pop també és la Bad Gyal dient 'no' al Raw o l'Aitana petant-ho al Santiago Bernabéu. I el pop també són les guitarres de rock", ha dit per defensar la integritat del gènere i la cultura al seu voltant.

En aquest sentit, també han celebrat que actualment hi hagi tants festivals, però alhora el tancament de sales com el Sidecar, una molt especial per a ells. "És on toquem el primer concert junts", ha dit Pi destacant que ha estat important per la ciutat de Barcelona i pel país. "Ens preocuparem sempre de fer el més llargues possibles les gires de sales", ha dit el bateria, que també ha celebrat que hagin exhaurit ràpidament entrades per un concert a Razzmatazz i puguin fer una segona data.

El treball està disponible en disc, en vinil i també en casset. En aquest sentit, en el disc també fan una reivindicació del Cedé, amb un tema titulat d'aquesta manera. Es tracta d'una sàtira a tots aquells que diuen que els temps passats eren millors: "És quan érem joves i tot era millor. És riure's de tot això", ha dit Ros. "El que trobem a faltar és la joventut", afegeix Pi.

Els Sidonie es reconeixen com a nostàlgics: "La joventut o els records és pura invenció. I jo soc una persona creativa", ha dit el cantant, admetent que per això tenen "tantes pors" que tenen a veure amb la feina. "Les meves parelles o exparelles no em pressionen d'aquesta manera", ha dit en aquest sentit. "Ens prenem la vida sent molt exigents", ha afegit el bateria, reconeixent que poden pagar "el preu de la frustració".

Marc Ros deixa de fumar

Els cantants també admeten que s'estan fent grans, però treuen ferro a la joventut i celebren que els està "donant moltes alegries". En aquest sentit, Marc Ros ha explicat que els The Rolling Stones els van "escombrar" i "destrossar" sobre l'escenari quan els van fer de teloners: "Estaven competint i ens van guanyar".

"A mi el Mick Jagger em va destrossar sobre l'escenari", ha recordat, per la qual cosa ha revelat que va decidir deixar de fumar. Admet que li està "costant molt" però ho està intentant, perquè vol ser "el millor cantant de tots" i el tabac l'ofega. "Al principi bé, però després estàs sol, tu amb la teva lluita. Tinc el cervell rentat", ha lamentat.

El nom del treball

Sidonie també explica que el disc recull els seus tres noms, però que havien plantejat una alternativa, amb altres noms que els seus pares els volien posar. Així el disc s'hauria dit Ignasi, Anníbal i Miguel. "És una reivindicació d'on venim, el que som i el que volem ser. Som tres nois que assagem regularment al nostre local", ha dit Pi en una portada on apareixen al seu local d'assaig del Poblenou.