Enlaces accesibilidad

Catalunya líder en exportacions de joguines, l'últim any s'han disparat un 18%

  • Catalunya és de les comunitats en les quals es concentra més fabricació de joguines
  • Les més venudes enguany han estat els jocs de taula, les nines i les de ficció

Per
El sector de joguines a Catalunya, un dels més potents d'Espanya
El sector de joguines a Catalunya, un dels més potents d'Espanya

La indústria de la joguina concentra en la campanya de Nadal la meitat de les vendes de l'any. Segons l'informe publicat per AEFJ, la representant nacional de la indústria de joguines, Catalunya és la der en exportacions, l'últim any s'han disparat un 18%. Els països amb més exportació són França, Portugal, Itàlia i Alemanya.

Després de la Comunitat Valenciana, Catalunya, és la comunitat on es concentren la majoria de les empreses fabricants de joguines, 80, que donen feina a 1.700 treballadors. Concretament, representa el 34,64% del total del sector en referència a la facturació, 600 M €.

Catalunya, la primera comunitat en exportacions de joguines

Les joguines més populars d'enguany han estat les anomenades llicenciades, que són les basades en personatges de ficció. Representen gairebé un terç de les més venudes, un 27% del total del mercat, segons comenta José Antonio Pastor, el director de l'associació espanyola de fabricants de joguines. Com cada any, les nines destaquen en el rànquing de les joguines més venudes. Els jocs de construcció i els de taula també han estat molt populars, revifats per la pandèmia. Les mascotes interactives també han venut grans quantitats aquest 2023.

Tot i la inflació, els fabricants esperen triomfar en la setmana de reis, 10% de les vendes de l'any només en una setmana.