Enlaces accesibilidad
Missatge de Nadal

El Rei Felip VI diu que ''fora de la Constitució no hi ha convivència''

  • El monarca també demana ''responsabilitat'' a les institucions
  • El Rei veu un ''deure moral'' evitar el ''germen de la discòrdia''

Per
El Rei Felip VI durant el missatge de Nadal
El Rei Felip VI durant el missatge de Nadal

El Rei Felip VI ha reivindicat aquest diumenge, durant el seu tradicional missatge de Nadal, la Constitució com a ''valor democràtic de present i futur'' fora de la qual, ha dit, no hi ha democràcia, convivència ni llibertats sinó ''imposició'' i ha demanat evitar que ''el germen de la discòrdia s'instal·li entre nosaltres''.

Felip VI també ha apel·lat a la "responsabilitat" de les institucions de l'Estat i els ha demanat que se situïn "en el lloc que constitucionalment els correspon". El monarca ha instat les administracions a treballar "sempre" pels "interessos generals de tots els espanyols amb lleialtat a la Constitució".

El rei ha demanat que cada institució actuï "en l'exercici de les seves pròpies competències" i busqui el seu "prestigi". "Hem de vetllar sempre pel bon nom, la dignitat i el respecte al nostre país", ha afegit, i ha lloat la "unitat" com "la clau" per resoldre els problemes.

Discurs del Rei Felip VI

El monarca ha admès que l'estat espanyol té problemes d'accés a l'habitatge i violència masclista, però ha volgut centrar el discurs a lloar la Constitució, que enguany ha complert 45 anys, i que ha reivindicat com a eina per "superar la divisió".