Enlaces accesibilidad
Adeu 2023

Espectacle de pirotècnia i drons per Cap d'Any a Barcelona

  • Barcelona acomiadarà el 2023 a l'avinguda de Maria Cristina amb un espectacle de la companyia Groupe F.
  • Hi ha preparat un dispositiu especial de seguretat i un reforç dels serveis de neteja

Per
Un espectacle de drons il·luminarà el cel de Montjuïc per Cap d'Any
Un espectacle de drons il·luminarà el cel de Montjuïc per Cap d'Any

Barcelona acomiadarà l'any amb una festa de pirotècnia i drons a l’avinguda de Maria Cristina. Fins a 470 drons il·luminats ompliran el cel de Montjuïc a 250 metres d’altura. L’Institut de Cultura ha explicat que la festa de la nit de Cap d’Any serà un homenatge a Barcelona i la seva relació amb el mar, en un any en què Barcelona i el mar tindran protagonisme arreu del planeta.

A punt el dispositiu de seguretat per Cap d'Any a Barcelona

A causa del decret de sequera, no es podrà encendre la Font Màgica de Montjuïc, però, en canvi, una gran bola de llum elevada a 75 m d’alçada presidirà la festa ciutadana. A partir de les 9 de la nit, la música començarà a preparar l’ambient i, a partir de les 11, s’activarà aquesta bola de llum. Pel que fa al dispositiu de seguretat, la Guàrdia Urbana augmentarà la vigilància i els filtres d'objectes perillosos.

Dispositiu de seguretat

El dispositiu de seguretat per Cap d'Any s'ha dissenyat per part de la Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Bombers de Barcelona. S'implementaran "mesures de filtres" per evitar l'entrada d'ampolles o objectes perillosos a l'avinguda de Maria Cristina. Segons ha informat el portaveu de la Guàrdia Urbana, Jordi Oliveres, el cos també portarà pales metàl·liques per detectar objectes metàl·lics.

Pel que fa a les mesures de prevenció antiterrorista, s'estan preparant accions preventives. El nombre d'agents per aquesta nit és de 1.500, un 16% més que l'any anterior i que respon al dispositiu de Nadal. El dispositiu de seguretat no només s'aplicarà a l'avinguda Maria Cristina, sinó a "qualsevol mena d'acte a qualsevol altre lloc, inclús a festes privades". Al centre de la ciutat, per exemple, s'ampliarà la vigilància.

D'altra banda, també es reforçaran els serveis de neteja amb 94 operaris i 38 vehicles.

Metro ininterromput durant tota la nit

Pel que fa al transport públic, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posarà a disposició de la ciutadania el servei de metro durant tota la nit de Cap d'Any de manera ininterrompuda. Les vuit línies i les 158 estacions estaran operatives durant 67 hores seguides des de les 5 del matí del dissabte 30 de desembre i les 12 de la nit del dilluns 1 de gener.

L’obertura del metro per Cap d’Any pretén facilitar els desplaçaments ràpids i segurs dels ciutadans. Entre les 9 del vespre de dissabte i les 2 de la matinada de diumenge els trens circularan en intervals de 4 minuts i mig a les línies 1 i 3, de 6 minuts i mig a les línies 4 i 5, i de 8 minuts a la 2. Entre les 2 i les 5 de la matinada, el servei serà cada 9 minuts i mig a les línies 1, 4 i 5 i d’11 a les 2 i 3.