Enlaces accesibilidad
Any nou

Barcelona celebra l'arribada de l'any 2024 amb unes 120.000 persones a Maria Cristina

  • Un espectacle pirotècnic amb de 470 drons il·luminats omplen el cel de Montjuïc
  • 35 persones han estat detingudes per incidents durant la nit de Cap d'Any
  • Mor un passatger d'un vehicle en un accident a la Ronda Litoral i altres persones a l'Alt Empordà

Per
Celebració de l'any nou a Maria Cristina
Celebració de l'any nou a Maria Cristina

Unes 120.000 persones han donat la benvinguda a mitjanit a l'any nou 2024 en l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, amb un espectacle de pirotècnia i drons. La Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra van controlar l'accés a l'avinguda amb un ampli dispositiu de seguretat.

Fins a 470 drons il·luminats han omplert el cel de Montjuïc a 250 metres d’altura, amb un homenatge a Barcelona i la seva relació amb el mar de la mà de la companyia Groupe F, dirigida per Christophe Berthonneau.

Justament en el moment en què les campanes han tocat les 12 de la nit, els drons han dibuixat el raïm al cel, amb els dotze grans. Dotze cops pirotècnics secs han marcat les dotze campanades. Tot seguit d'un espectacle pirotècnic acompanyat d'altres figures relacionades amb Barcelona com l'escut de la ciutat o el relleu d'una illa de l'eixample s'han dibuixat al cel barceloní.

Un espectacle que ha pogut seguir la gent que ha volgut celebrar-ho d'aquesta manera i que ho ha volgut guardar en el record gravant-lo amb els seus mòbils.

Un gran ambient festiu ha protagonitzat el comiat de 2023 per tota Catalunya.

35 persones detingudes en una nit de Cap d'Any tranquil·la

El gruix del dispositiu especial de Mossos d’Esquadra s’ha iniciat a les 22.00 hores i ha finalitzat a les 10.00 hores d’aquest matí, durant la nit s’han detingut un total de 35 persones, més d'un terç de les detencions (en total, 12) s'han fet per delictes de violència de gènere o violència en l’àmbit de la llar. Altres 11 detencions estan relacionades amb delictes contra el patrimoni, una per delicte de lesions, una per delictes contra la llibertat sexual i 10 més per altres fets.

Durant aquesta nit de Cap d'Any, els Bombers han atès dos serveis per incendis de xemeneia a Puigcerdà i a Santa Coloma de Queralt. Sense ferits. I també s'han produït altres focs a diferents punts de Catalunya: 7 serveis relacionats amb incendis de contenidor a Lleida, el Prat de Llobregat, Sant Pere de Ribes, Viladecans, Vilafranca del Penedès, l’Amposta i l’Ametlla de Mar. En cap d’aquests serveis ha resultat ferit ningú.

També un altre dels serveis destacats d’aquesta nit va ser l’incendi en una fàbrica de totxanes a Castellet i la Gornal. S’hi van activar amb 2 dotacions i amb dues línies d’aigua el van donar per controlat. Els Bombers de la Generalitat també van haver de treballar en l’incendi d’una barraca a la Bisbal del Penedès on van enviar 2 dotacions i el van poder donar per extingit sense cap altra més afectació. I també es van activar amb 2 dotacions per uns matolls secs que cremaven a la Ràpita.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 5.943 trucades durant la nit de Cap d'Any i fins aquest dilluns a les 9 hores, el que representa 1.060 trucades més respecte fa un any.

Les 5.943 trucades d’aquesta nit han estat per alertar de 4.166 incidents relacionats amb la celebració de la festa. El 32,48% de les trucades (1.353) han estat per demanar assistència sanitària; seguit del 18,72% (780 trucades) per alertar d’agressions; un 13,27% (553 trucades) per actuacions incíviques i un 11,45% (477 trucades) per problemes de seguretat. El 4,10% (171 trucades) ha estat per alertar d’incendis i rescats de persones i un 6,29% (262 trucades) per robatoris. A Barcelona és on més trobades s'han rebut.

Primera víctima mortal de trànsit a Barcelona, un noi de 21 anys

Un noi 21 anys ha mort aquesta matinada quan el vehicle amb el qual circulava ha tingut un accident a la Ronda Litoral sentit Besòs (a l'alçada del districte Ciutat Vella), uns minuts abans de les 6.00 hores. El cotxe hauria xocat amb elements fixos de la via per causes que encara s’estan investigant.

La víctima mortal era el passatger d’un turisme en el qual viatjaven 4 persones més. Una d'elles ha estat traslladada en estat greu, dues en estat menys greu i una passatgera donada d’alta al lloc.

Moren tres persones en un accident de trànsit a l'Alt Empordà

Tres persones han mort en un accident de trànsit aquest diumenge a Palau-saverdera, a l'Alt Empordà a la carretera GIV-6103. Les víctimes mortals són un home de 48 anys, el seu fill de 16 i un amic del jove de la mateixa edat.

Cap a les 20 hores el cotxe amb el qual circulaven va sortir de la via poc abans d'arribar a un encreuament, va saltar la tanca de seguretat, va bolcar i va caure en un marge d'un camp d'oliveres.

Aquesta és la primera víctima mortal per sinistre de trànsit a la ciutat aquest 2024, després de 20 víctimes mortals el 2023. L'Ajuntament de Barcelona ha lamentat la mort i ha traslladat el seu condol a la família i amics. Aquest 2023, han mort 152 persones en 135 accidents mortals a la xarxa viària interurbana catalana.