Enlaces accesibilidad
Nit màgica

Cavalcada dels Reis d'Orient 2024 a Barcelona: horari i recorregut

  • Una de les novetats destacades és que els reis Gaspar i Baltasar estrenaran carrosses
  • RTVE Catalunya emet l'arribada dels Reis d'Orient a La 1 i RTVE Play

Per
Els Reis d'Orient arriben al port de Barcelona a les 16 hores del 5 de gener
Els Reis d'Orient arriben al port de Barcelona a les 16 hores del 5 de gener

La tradicional cavalcada dels Reis d'Orient torna a portar la màgia als carrers de les ciutats aquest 5 de gener. Grans i petits podran gaudir de la presència de ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar un any més amb moltes sorpreses i novetats. A Barcelona, s'hi podrà gaudir de petites cavalcades de barris, però també de la desfilada central, que es podrà seguir en directe per La 1 o RTVE Play.

Els Reis d'Orient arribaran a la capital catalana, com sempre, a les 16:00 hores a la plaça del Portal de la Pau amb el tradicional pailebot Santa Eulàlia. Allà seran rebuts per l’alcalde Jaume Collboni, que els oferirà el pa i la sal com a símbol d’hospitalitat i benvinguda, i els farà entrega de les claus de la ciutat perquè puguin entrar a totes les cases. Després, començarà la rua fins a la Font Màgica de Montjuïc.

Noves carrosses per a Gaspar i Baltasar

Ses majestats Gaspar i Baltasar seran els privilegiats que estrenaran carrosses en la cavalcada del 5 de gener. La de Gaspar tindrà una comparsa amb diverses figures de camells, segons ha explicat el patge Gregori, amb dunes que ballen. La carrossa ha estat creada per l'escenògraf i director d'il·luminació Marc Salicrú.

El rei Baltasar també gaudirà d'una nova carrossa. L’artista José Menchero s'ha inspirat en l'estètica africana per dissenyar el vehicle reial. La carrossa comptarà amb dos pisos i música en directe. Sonarà percussió barrejada amb la veu de la cantant senegalesa Tutti Mane. Al segon pis s’hi situarà el rei Baltasar, que presidirà la carrossa.

Nova edició de la Factoria dels Reixos a Lleida

L'altra gran novetat és que els patges reials s’avançaran a ses majestats per recollir les cartes el dia 5 entre les 12 i les 13 hores a l’Espigó del gas. A més, també s'ampliarà la il·luminació per il·luminar molt més el seguici reial.

Horari i recorregut

A partir de les 18:00 h, els Reis d’Orient i el seu seguici recorreran els carrers de Barcelona. Ho faran amb les seves magnífiques carrosses i acompanyats de música, festa i diversos espectacles. Cada carrossa anirà acompanyada de persones i companyies de moltes disciplines escèniques i artístiques. El recorregut és el mateix que es va fer l’any passat.

Recorregut de la Cavalcada dels Reis d'Orient a Barcelona

Recorregut de la Cavalcada dels Reis d'Orient a Barcelona

  • 18.00 h: Avinguda Marquès de l’Argentera
  • 18.15 h: Passeig de Colom
  • 19.10 h: Avinguda del Paral·lel
  • 19.30 h: Ronda de Sant Pau
  • 19.45 h: Mercat de Sant Antoni
  • 20.30 h: Carrer de Sepúlveda
  • 20.45 h: Plaça Espanya
  • 21.15 h: Avinguda de la Reina Maria Cristina

Per poder garantir la seguretat durant tot el recorregut, Protecció Civil aconsella mantenir una distància prudencial amb les carrosses, sobretot a l'hora de recollir els caramels i travessar el carrer mentre passen els vehicles. Cal tenir cura amb els més petits. Protecció Civil ha distribuït 11.000 polseres identificatives a diferents municipis pels infants durant les festes de Nadal.

En directe a RTVE Catalunya

Un any més, RTVE Catalunya retransmet en directe l'arribada dels Reis d'Orient a Barcelona des de la seva aplicació RTVE Play per aquells que vulguin seguir l'espectacle des de casa. L’arribada de Ses Majestats al port de Barcelona es podrà seguir a partir de les 16:30 h. I a partir de les 19:15 h es podrà veure el programa especial de la cavalcada a La 1, a RTVE Play o a les xarxes socials amb l'etiqueta #ReisRTVE.