Enlaces accesibilidad
Investidura

Junts confirma una reunió amb el PP per investir Feijóo

  • Les dues formacions s'haurien trobat a Barcelona el 17 d'agost
  • El PP afirma que només va ser un "cafè" entre regidors sense negociació

Per
El PP manté que Núñez Feijóo desconeixia la reunió amb Junts
El PP manté que Núñez Feijóo desconeixia la reunió amb Junts

Junts per Catalunya i el PP es va reunir per abordar una possible investidura d'Alberto Núñez Feijóo. Segons ha avançat la Vanguardia la trobada va ser el 17 d'agost a un conegut hotel de Barcelona. Així ho han confirmat fons de Junts, que afegeixen que "no va ser una reunió oficial".

A la trobada hi van participar Daniel Sirera i Xavier Domínguez, per part dels populars, i Josep Rius i Albert Batet, en representació del partit de Puigdemont. Junts afegeix que van ser els populars qui els van demanar trobar-se per sondejar si havia possibilitats d'arribar a un pacte. En aquesta trobada, haurien plantejat que no estarien en cap pacte amb l'extrema dreta.

Junts i el PP es van reunir per la investidura de Feijóo

Versions contradictòries al PP

Des del PP, en declaracions a RAC 1, Daniel Sirera ha confirmat la trobada, però a petició dels juntaries. També ho emmarca en "la normalitat" i que va servir per evidenciar que "no es podria arribar a un acord".

En canvi, el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha explicat que el president del partit va tenir coneixement de la trobada entre representants del PP i de Junts a Barcelona a l'agost després que tingués lloc, perquè, ha afegit, no s'informa la direcció a priori per a un "cafè entre regidors".

Prèviament, el mateix Tellado havia negat en una entrevista a Antena 3 que la seva formació mantingués "cap contacte" amb Junts. "És evident que tots els partits tenim contactes amb altres partits al Congrés dels Diputats i que els portaveus podem parlar de qualsevol qüestió, però jo he de negar qualsevol mena de contacte d'aquest tipus que em parla", ha afirmat. Tellado ha insistit que "en cap cas" la seva formació hauria negociat "una amnistia".

En el PSOE critiquen que aquesta trobada no hagi estat pública, demanen transparència i saber de quins temes es van parlar. Des del govern espanyol, el ministre de política territorial, Angel Victor Torres, creu que és hipòcrita l'actitud del PP.