Enlaces accesibilidad
Congrés

Junts votarà en contra del decret 'òmnibus' de Pedro Sánchez

  • La formació de Carles Puigdemont considera que el decret "posa en perill" l'aplicació de la llei d'amnistia
  • El secretari general de Junts, Jordi Turull, es va reunir aquest dijous a Barcelona amb el secretari d'organització del PSOE, Carlos Cerdan

Per
Pedro Sánchez i Miriam Nogueras es reuneixen per abordar la investidura
Pedro Sánchez i Miriam Nogueras es reuneixen per abordar la investidura

Nou contratemps en l'estabilitat del nou executiu de Pedro Sánchez. El secretari general de Junts, Jordi Turull, i el secretari d'organització, Santos Cerdán, es van reunir ahir dijous a Barcelona, segons han confirmat fonts de Junts a TVE. Una trobada en què ambdues parts van constatar les seves diferències respecte al decret òmnibus de mesures socials.

En perill l'amnistia

Turull va confirmar a Santos Cerdán que votaran en contra de la norma perquè consideren que posa en perill l'aplicació de l'amnistia i per retallar, segons el partit de Carles Puigdemont, competències de la Generalitat en alguns aspectes. Una posició que ja va avançar la setmana passada Miriam Nogueras.

Els de Junts posen el focus en una reforma de la llei d'enjudiciament criminal inclosa en el decret per la qual les causes judicials quedarien paralitzades quan un magistrat plantegés una qüestió prejudicial al tribunal de justícia de la Unió Europea. Això, segons el partit, obstaculitzaria l'aplicació de la llei d'amnistia un cop aprovada.

Afecta les competències

Les mateixes fonts han argumentat que el decret també afecta competències de la Generalitat, "agreuja l'infrafinançament" i han lamentat que els han ensenyat dos reials decrets sense marge de poder estudiar-los prou bé.

El decret es votarà i debatrà la setmana que ve en el congrés i previsiblement no tirarà endavant, ja que els vots de junts són necessaris.