Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Santi Rodríguez: "És impossible establir una negociació amb Junts"

  • El secretari general del PP de Catalunya admet que desconeixia la reunió i que es va assabentar per la premsa
  • Rodríguez està convençut que els socialistes aprovaran el pressupost del Govern d'ERC

Per
Cafè d'idees - Santi Rodríguez: "És impossible establir una negociació amb Junts"

El secretari general del PP de Catalunya, Santi Rodríguez, assegura que el Partit Popular (PP) no es va reunir amb Junts per explorar un pacte postelectoral d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo. Així ho nega el secretari general del PP de Catalunya en referència a la reunió entre Junts per Catalunya i el PP que es va produir el 17 d'agost a un conegut hotel de Barcelona i va comptar amb la participació Daniel Sirera i Xavier Domínguez, per part dels populars: "És impossible establir una negociació amb Junts".

El passat mes de setembre, Daniel Sirera ja va negar al Cafè d'Idees, haver negociat amb Junts per Catalunya la investidura de Núñez Feijóo i ja va afirmar que només els va preguntar què demanaven per "tafaneria".

Cap coincidència amb Junts

Rodríguez considera que la reunió amb Junts no es va fer amb la voluntat d'arribar a cap acord: "Plantegen l'amnistia i els diem que 'fins aquí hem arribat'. No hi ha cap mena de coincidència".

El secretari general del PP de Catalunya admet que ell mateix desconeixia la reunió i creu que el president del partit, Alejandro Fernández, va interpretar la trobada amb Junts com que s'estava anant un pas més enllà: "No hi va anar amb el permís de Feijóo. Va actuar per iniciativa pròpia".

Rodríguez afirma que el PSC és "la crossa dels independentistes"

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Rodríguez es mostra convençut que els socialistes aprovaran el pressupost del Govern d'ERC: "Són la crossa dels independentistes. Es necessiten mútuament". En aquest sentit, retreu a Salvador Illa haver guanyat les eleccions i estar mantenint un govern sense majoria: "Els socialistes ho permeten. Que puguin acabar la legislatura amb tranquil·litat. No en tinc cap mena de dubte".

Acusa Junts de tornar-se com la CUP

Rodríguez veu difícil una abstenció dels populars al decret anticrisi de Pedro Sánchez perquè pugui tirar endavant en cas que Junts hi voti en contra: "No pot pretendre que quan li fallin, piqui la porta del PP, a qui no deixa d'insultar".

El líders dels populars catalans no sap què farà Junts i els compara amb la CUP: "Recorda l'assemblea de la CUP? Ningú serà capaç de fer una previsió. Junts s'ha tornat com la CUP, soc incapaç de saber què poden fer".

Rodríguez, sobre els referèndums il·legals: "Va de prevenir delictes"

Rodríguez accepta parlar d'un nou model de finançament autonòmic "per a totes les comunitats del règim comú" i rebutja que Catalunya recapti el 100% dels impostos. Amb relació a la proposta del PP de considerar delicte la convocatòria de referèndums il·legals, Santi Rodríguez argumenta que no es busca il·legalitzar "cap partit polític en concret", sinó per evitar que es cometin uns delictes després que s'hagi eliminat del Codi Penal la sedició.