Enlaces accesibilidad
Barcelona

Presó per a l'home acusat de la mort violenta de la seva exparella a Barcelona

  • S'investiga com un cas de violència de gènere
  • Si es confirma que es tracta d'un assassinat masclista seria la 15a víctima mortal del 2023 a Catalunya

Per
Façana de l'immoble del carrer Navas de Tolosa on han localitzat el cadàver de la dona | ACN
Façana de l'immoble del carrer Navas de Tolosa on han localitzat el cadàver de la dona | ACN

Presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut per la mort violenta de la seva exparella a Barcelona el 29 de desembre passat. La magistrada ha acordat la presó per un delicte d'homicidi per al detingut, de 31 anys, acusat de ser l'autor de la mort de la seva exparella. L'arrest va tenir lloc divendres passat, 5 de gener i s'investiga com un cas de violència de gènere.

El succés va tenir lloc el 29 de desembre, quan la policia va localitzar el cos sense vida d'una dona, de 38 anys, en un domicili del carrer Navas de Tolosa, al districte de Sant Martí de Barcelona. La Divisió d’Investigació Criminal del cos va obrir una investigació que ha permès identificar i localitzar l'home. El cas continua sota secret d'actuacions.

Els fets

Divendres cap a quarts d'una, els Mossos van rebre l'avís que s'havia trobat el cadàver de la dona a l'interior del domicili, situat al número 353 del carrer Navas de Tolosa de la capital catalana. Una companya de pis de la víctima ha explicat que havia intentat parlar per telèfon amb la dona i que li havia trucat reiteradament al mòbil. Com que no podia contactar amb ella, va decidir entrar a l'habitació de la víctima al pis que comparteixen, on va trobar el cos de la víctima sobre el llit, i després va avisar la policia.

Segons la seva companya de pis, encara no s'han pogut trobar el telèfon i les claus de l'habitatge de la víctima, que era d'origen marroquí i que havia tornat feia poc del seu país, on va viatjar per veure la família. També destaca que en els últims temps no havia observat cap canvi o actitud estranya per part de la dona, que deia estar contenta amb la seva feina. Altres veïns expliquen que la víctima tenia relació últimament amb un jove que resideix a França, i a qui havien vist els últims dies juntament amb la dona als voltants de la casa.

Quan els agents de policia van arribar al lloc dels fets van constatar que el cos presentava signes de violència. Fonts properes a la investigació indiquen que hi ha una elevada probabilitat que aquesta mort es correspongui amb un crim masclista, però remarquen que el cas es troba sota secret d'actuacions.

Les dones que pateixen una situació de violència masclista disposen d'un servei d'atenció permanent que funciona de manera ininterrompuda durant tot l'any a través dels números de telèfon 016 o 900.900.120, que són gratuïts i confidencials.

900 900 120, el número català d'atenció a les violències masclistes | Informa: Maria Huguet

També poden trucar al telèfon d'emergències 112 o demanar assessorament policial via missatgeria instantània al número de whatsapp 601.00.11.22.