Enlaces accesibilidad
Ofertes

Els botiguers confien mantenir les vendes en unes rebaixes marcades per la inflació

  • Es preveu una facturació d'un 5% més a causa de la pujada de preus
  • La despesa mitjana per client serà de 160 euros

Per
Inici de la campanya de rebaixes el 7 de gener
Inici de la campanya de rebaixes el 7 de gener

Aquest dilluns és el segon dia de rebaixes d'hivern, el primer en dia feiner. Els comerços tornen a atreure compradors tot i que menys que anys anteriors perquè moltes marques ja van començar els descomptes a la tardor. Sí que facturaran un 5% més, però és a causa de la pujada de preus per la inflació.

De mitjana, els catalans gastaran 160 euros per persona, 20 menys que l’any passat; uns clients que busquen descomptes del 30 fins al 80%, que destinaran sobretot en roba i calçat.

El comerç de proximitat preveu més vendes

La patronal anima als consumidors a apostar pel comerç de proximitat en aquesta campanya de rebaixes, una opció sostenible, humana i propera, que genera riquesa local i posa a les persones per davant.

El comerç local preveu un augment del 5% de les vendes en unes rebaixes "totalment desvirtuades", segons informa la Confederació Espanyola del Comerç (CEC).

Campanya de rebaixes un 5% millor que l'any anterior

A més a més, insisteix en la necessitat de defendre la rendibilitat dels negocis, i per això reclama la tornada a una regulació que garanteixi que els comerços puguin vendre amb uns "marges justos durant un període de temps limitat i suficient".

Com evitar estafes amb les baixades de preus?

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana apuntar els preus que tenen els productes desitjats abans de les rebaixes, especialment d'electrodomèstics i dispositius electrònics, perquè, de vegades, les rebaixes "no són reals" i "amaguen pujades".

Per aquest motiu, l'OCU va elaborar un decàleg de consells amb coses a tenir en compte: que el producte rebaixat ha d'haver estat part de l'oferta de la botiga durant almenys un mes abans de les rebaixes, que ha de presentar la mateixa qualitat que abans del descompte i que ha de mostrar a l'etiqueta el preu anterior o el percentatge restat.

Els experts també alerten sobre caure en pàgines web falses. De fet, la Policia Nacional hi ha hagut de bloquejar diverses webs fraudulentes que, a través d'un disseny idèntic al dels portals de populars marques de roba, convidaven les víctimes a comprar productes amb grans descomptes que resultaven ser falsos.

Bones perspectives de vendes per la campanya de rebaixes

Devolucions i garantia

La garantia dels productes ha de ser la mateixa que en qualsevol període comercial, de 3 anys, i el consumidor està obligat a presentar el tiquet original.

També recalca que, encara que el producte estigui en perfecte estat, la botiga no està obligada a reemborsar els diners sinó que pot oferir alternatives, com ara un canvi per un altre producte o un val de descompte.