Enlaces accesibilidad
Cinema

6 pel·lícules basades en fets reals disponibles a RTVE Play Catalunya!

Per

Pel·lícules basades en fets reals disponibles a RTVE Play Catalunya com l'Informe Auschwitz
Pel·lícules basades en fets reals disponibles a RTVE Play Catalunya com l'Informe Auschwitz

Les pel·lícules basades en fets reals han estat una fascinant categoria dins de la indústria cinematogràfica. Aquestes produccions tenen el poder de transportar als espectadors a moments significatius de la història, oferint una experiència única en combinar la màgia del cinema amb esdeveniments reals. Des de drames commovedors fins a emocionants relats de gestes heroiques o crims impactants, les pel·lícules basades en fets reals capturen l'essència de la vida, proporcionant una finestra a la realitat! RTVE Catalunya recupera 6 pel·lícules en català disponibles a RTVE Play.

1. L'informe Auschwitz

L'informe Auschwitz és la pel·lícula que està basada en la història real de Rudolf Vrba i Alfréd Wetzler, dos joves jueus eslovacs que van ser deportats a Auschwitz en 1942. El 10 d'abril de 1944, després d'una planificació meticulosa i amb l'ajuda i la resistència dels seus reclusos, aconsegueixen escapar. Demacrats i ferits, travessen les muntanyes de retorn a Eslovàquia per trobar-se amb la resistència i la Creu Roja. Recopilen un informe detallat sobre el genocidi en el camp.

2. Un acord original

Dues cases independents, unides a través de l'habitació dels nens. Podria ser el resum d'una separació des del punt de vista arquitectònic, pares separats i fills enmig de tot, però també és una realitat i l'original idea que van tenir els actors francesos Romane Bohringer i Philippe Rebbot. Parella en la vida real durant més de 10 anys, aquesta és la curiosa fórmula que van adoptar en separar-se, tombar unes parets i construir una casa doble, unida per l'espai comú dels seus fills. Una idea que van voler portar al cinema, barrejant ficció i realitat, en la pel·lícula 'Un acord original'.

3. El Palau Ideal

Finals del segle XIX, Joseph Ferdinand Cheval és un carter que viatja cada dia per la regió de Drôme, de poble en poble. En un d'aquests viatges, coneix a la dona de la seva vida, Philomena. D'aquesta unió naixerà Alice. Per a aquesta nena que Joseph estima per sobre de tot, es llança a una aventura boja: construir-li amb les seves pròpies mans un increïble palau. Sense desistir, aquest home ordinari no abandonarà mai i consagrarà 33 anys per a construir una obra extraordinària. La pel·lícula està basada en fets reals i el palau es pot visitar a Hauterives, al sud de Lyon.

4. Worth

Kenneth Feinber és un prestigiós advocat de Washington D. C. que accepta l'encàrrec d'administrar el Fons de Compensació per a les víctimes de l'11 de setembre. Atrapat entre advocats que volen demandar i els grups de pressió de les aerolínies que volen arribar a un acord, Feinberg ha de negociar amb les famílies de les víctimes. Quan s'enfronta a Charles Wolf, un organitzador comunitari entre els afectats i l'esposa dels quals va morir en una de les torres, Feinberg comença a conèixer el cost humà de la tragèdia.

5. Antón, el seu amic i la Revolució Russa

Una història inspirada en fets reals de dos nens, un de cristià i un altre de jueu, l'amistat del qual aconsegueix sobreviure per sobre dels prejudicis, l'odi i el pas del temps. Uns nens a qui els va tocar viure els convulsos esdeveniments de la Revolució Russa i les atrocitats de la Primera Guerra Mundial.

6. Madame Curie

Marie Sklodowska-Curie, nascuda a Polònia i resident a París, va dedicar la seva vida a la recerca científica i a la lluita pel respecte a la igualtat entre homes i dones. Els seus descobriments en el camp de la radioactivitat a inicis del segle XX, van canviar el món per sempre. A mesura que descobreix elements radioactius prèviament desconeguts, aviat es torna terriblement evident que la seva recerca podria conduir a aplicacions en medicina que permetrien salvar milers de vides, però també a usos en la guerra que podrien destruir milions d'elles.