Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum de notícies destacades a Catalunya, 9 de gener de 2024 | Les infermeres envien 500 cartes amb reivindicacions al conseller Balcells

  • Els Mossos continuen investigant la mort d'un pare i els seus dos fills
  • Junts manté el 'no' als decrets anticrisi del govern de Pedro Sánchez
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Unes 500 cartes han enviat el col·lectiu d'infermeres al conseller de Salut
Unes 500 cartes han enviat el col·lectiu d'infermeres al conseller de Salut

L'actualitat d'aquest dimarts passa per la preocupació per l'augment de contagis de virus respiratoris, sobretot de grip. El pic sembla que està arribant i s'espera que els pròxims dies els contagis ja aniran a la baixa. La grip representa un 38% dels casos. La taxa és de 900 infeccions respiratòries per cada 100.000 habitants.

Les infermeres han protagonitzat una nova jornada de mobilitzacions. S'han concentrat a les portes del departament de Salut i han exigit al conseller Manel Balcells que sortís. Li han entregat unes 500 cartes amb reivindicacions. D'altra banda, els tècnics sanitaris també han protestat davant l'Hospital de Bellvitge.

Els Mossos continuen investigant la mort d'un pare i els seus dos fills de 7 i 10 anys a Horta, Barcelona. Els bombers van trobar els cossos ahir a casa de l'home on van detectar una forta concentració de gas. Tot apunta que es tracta d'un cas de violència vicària. S'ha fet un minut de silenci a la plaça Sant Jaume per condemnar el feminicidi del 29 de desembre i aquest nou cas.

A menys de 24 hores perquè es votin els tres primers decrets del Govern, Pedro Sánchez encara no té els suports assegurats. Junts manté el seu 'no' i avui posa una nova condició sobre la taula: reclama a l'executiu mesures perquè les empreses que van marxar de Catalunya durant el procés tornin.

Terratrèmol a la borsa. La farmacèutica catalana Grifols s'enfonsa després de la publicació d'un informe que l'acusa de manipular els seus comptes. La companyia d'hemoderivats ho nega rotundament i defensa la transparència dels seus números.

Resum notícies a Catalunya, 9 de gener de 2024

null
Minuto Descripción