Enlaces accesibilidad

Danone tanca la fàbrica de Parets del Vallès on treballen 157 persones

  • Va ser la primera d'Europa en produir en dos circuits diferents productes làctics i alternatives vegetals
  • Els sindicats insten a l'empresa a fer marxa enrere en les seves intencions i preveuen mobilitzacions

Per
La companyia obre un procés de diàleg amb els sindicats per negociar les condicions del cessament d'activitat
La companyia obre un procés de diàleg amb els sindicats per negociar les condicions del cessament d'activitat

La direcció de Danone va comunicar divendres 12 al comitè d'empresa el tancament de la planta de Parets del Vallès. A la planta, productora de marques com Oikos o Vitalinea, hi treballen 157 persones.

La decisió ha estat presa per una caiguda de les vendes que, segons la companyia, forma part d’un procés de racionalització de l’activitat que permetrà “guanyar eficiència”. Els sindicats han rebutjat l'anunci i s'han reunit amb l'empresa amb l'objectiu de fer que doni marxa enrere.

Per la seva banda, Danone, ha publicat un comunicat on informa que estan disposats a parlar de les opcions per afavorir la reindustrialització de la planta i minimitzar l'impacte laboral dels treballadors.

Una planta estratègica amb 40 anys d'història

Fa gairebé un any i mig, Danone va celebrar el 40è aniversari de la fàbrica. En aquest, la companyia va destacar que la planta era estratègica i va ser "motor de canvis". A més a més, va assegurar que el 2023 acabaria d'invertir 6,7 milions d'euros en els mecanismes digitals i robòtics de la fàbrica.

La fàbrica de Parets ha llançat productes com l'Actimel o el Danacol i va ser la primera d'Europa en produir en dos circuits diferents productes làctics i alternatives vegetals, en els quals es va invertir 16 milions d'euros entre 2020 i 2022.

Fa un any, la fàbrica produïa 132 referències diferents i actualment exporta més del 20% de la producció de marques com Alpro, Activa i Oikos, sobretot a Portugal, Regne Unit i Irlanda.

Una mesura dràstica

Des de l'Ajuntament de Parets del Vallès no entenen que s'hagi pres una mesura tan dràstica sense explorar altres possibilitats. "No acaben de ser gaire conscients dels danys col·laterals que comporta", ha denunciat l'alcalde Francesc Juzgado. El consistori assegura que l'entorn disposa d'un teixit important industrial d'empreses proveïdores que també es veurà afectat.