Enlaces accesibilidad
Tancament

El cinema Comèdia de Barcelona abaixa la persiana després de 64 anys

  • Destaca com a una de les principals sales de la capital catalana
  • Tanca perquè el contracte de gestió de les sales “ha arribat al final"

Per
Tancament del Cinema Comedia
Tancament del Cinema Comedia

El clàssic Cinema Comèdia, ubicat al passeig de Gràcia, baixarà la persiana aquest diumenge, 14 de gener, posant fi a més de sis dècades de projeccions cinematogràfiques. Segons ha anunciat el grup empresarial Yelmo Cines a través d'un comunicat, el tancament respon a l'arribada al final del contracte de gestió de les sales. La cadena Yelmo, que va prendre les regnes de la sala el juny de 2017, ha expressat el seu agraïment pel "suport" incondicional del públic durant aquests anys. Durant moltes dècades, va destacar com a una de les principals sales de la capital catalana. No obstant això, en els últims anys, l'afluència de públic va experimentar un notable descens, i les condicions de les sales no es trobaven en el seu millor estat.

L'històric cinema Comèdia de Barcelona tanca les seves portes

Història del cinema

El Cinema Comèdia, una icona cinematogràfica de Barcelona, té una història fascinant que es remunta al 1934, quan era conegut com a Palau Marcet, una residència particular. Després de passar per una etapa com a teatre fins al 1960, va fer la seva transformació definitiva en cinema, amb la primera projecció el 19 de novembre d'aquell any, amb la pel·lícula mexicana 'Un grito en la noche'. Ràpidament, es va convertir en un dels principals cinemes d'estrena de la ciutat.

L'any 1983 va experimentar una expansió amb l'addició de tres sales, i el 1995, aquesta xifra es va incrementar fins a les cinc actuals. Tot i les ampliacions, una de les sales conserva la majestuositat original amb 839 butaques, mentre que les altres ofereixen espais més íntims amb 224 i 153 seients, sumant un total de 1.670. Amb més de sis dècades de projeccions i adaptacions, el Cinema Comèdia ha sigut un testimoni vivent de l'evolució del cinema a Barcelona.

Cinema Comèdia de Barcelona anuncia el seu tancament després de dècades de projeccions

L'edifici que allotja les sales de cinema està catalogat com a patrimoni, i, per tant, només s'hi poden admetre equipaments culturals, sanitaris, religiosos o de serveis de l'administració. En aquest context, els propietaris del local ja estan explorant diverses opcions amb diversos grups interessats, seleccionant aquell que ofereixi una activitat de més valor afegit per a la ciutat.