Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Pilar Calvo (Junts): "Entre el bonisme i la xenofòbia hi ha un camí del mig"

  • La diputada de Junts rebat les declaracions d'Oriol Junqueras acusant-los d'abraçar els discursos de l'extrema dreta
  • Calvo vincula reclamar les competències sobre fluxos migratoris amb l'ús del català

Per
Pilar Calvo: "Entre bonisme i xenofòbia hi ha un camí del mig"

La diputada de Junts per Catalunya, Pilar Calvo, ja rebatut les paraules Oriol Junqueras i veu "indignant" que el president d'ERC compari el discurs de Junts per Catalunya amb el de l'extrema dreta arran de la polèmica pel traspàs de delegació de competències sobre immigració a la Generalitat: "S'està mentint a la ciutadania. Entre el bonisme i la xenofòbia hi ha un camí del mig".

Negociació al Congrés

Calvo lamenta que s'estigui posant el focus en un dels punts de l'acord, el dels delictes multireincidents, dels que aclareix "no és una cosa que fa un immigrant, la pot fer qualsevol persona". La diputada de Junts diu que des de Junts no veuen els immigrants com a il·legals, sinó com a irregulars i reclama posar el debat sobre la taula per evitar que "els que practiquen la xenofòbia agafin aquesta bandera". I recorda que es debatrà una Llei Orgànica amb les aportacions de tots els grups del Congrés de Diputats: "Hi haurà una negociació al Congrés fins a presentar les esmenes i aleshores llum i taquígraf".

Calvo creu que no hi ha massa immigrants a Catalunya i recorda que, donada la baixa natalitat, és necessària: "Benvinguda sigui, necessitem aquesta força laboral, ens fa més rics".

Informes d'integració valorant el català

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Calvo ha volgut explicar que Junts vol les competències "sobretot dels fluxos migratoris": "Si no es fa correctament la integració i no tenim cura de l'ús del català, estem posant en risc un pilar de la nostra nació". En aquest sentit, diu que l'Estat no demana ara els informes d'integració i els reclama a Catalunya per afavorir el qui facin cursos en català "posar en valor la llengua".

I afegeix que Junts per Catalunya també vol "interlocutar amb la UE" sobre les competències en immigració: "Voldríem tenir totes les competències".

Calvo no té dubtes de la implicació de Rajoy a Pegasus

La diputada de Junts no té cap dubte que l'expresident del Govern Mariano Rajoy està implicat en l'operació Catalunya perquè diu "quan es fan operacions d'aquesta envergadura, el president del govern ha d'estar al corrent de tot plegat". Calvo assegura que el seu partit la va encertar quan va condicionar la constitució de la Mesa del Congrés una nova comissió d'investigació del cas Pegaus. Calvo afegeix que ara hi ha proves que ho demostren: "Estem a la setmana dels barbuts, doncs mira: el barbes, implicat".

Sobre la seva trajectòria professional, Calvo ha recordat que ha estat durant molts anys periodista esportiva i ha valorat la final d'anit entre el Barça-Madrid i es decanta, malgrat la derrota, per mantenir a Xavi Hernández com a entrenador: "La situació esportiva i l'econòmica és molt delicada". Calvo diu que ara s'està "enamorant" de la "professió" de la política perquè "et permet canviar coses importants, coses que a vegades no arriben als mitjans".