Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Jordi Cañas: "L'estelada és com la capa d'invisibilitat davant el Codi Penal, la policia o els jutges"

  • L'eurodiputat de Ciudadanos creu que no s'exigeix a l'independentisme que compleixi la llei
  • Cañas nega haver-se reunit amb policies per obtenir informació de sobiranistes: "A mi em van seguir per no ser sobiranista"

Per
Jordi Cañas: "L'estelada és com una capa d'invisibilitat davant el Codi Penal"

L'eurodiputat de Ciudadanos, Jordi Cañas, creu que amb la llei d'amnistia s'ha fet "una impunitat a mida" i que no s'exigeix a l'independentisme que compleixi la llei: "L'estelada és com la capa d'invisibilitat davant el Codi Penal, la policia o els jutges". En aquest sentit, argumenta que els independentistes no se'ls condemna per les seves idees i posa d'exemple a Jordi Turull i Josep Rull que diu, se'ls va condemnar per violar la llei: "Ells volen l'estelada per ser immunes. A Espanya no es condemna a ningú per ser independentista".

Cañas afirma que fins ara s'exigia als independentistes que complissin la llei i que ara ja no passa "ni això": "Si has malversat, has desobeït, si ets independentista no se t'aplica. Puigdemont té més drets que 47 milions de ciutadans".

Las enmiendas del PSOE y sus socios a la ley de amnistía salen adelante

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, l'eurodiputat de la formació taronja creu que la llei d'amnistia quedarà aturada en el moment en què entri en joc la justícia europea. "En el moment que ho faci un jutge, ho faran tots", ha asseverat Cañas qui ha avançat que portarà a la Comissió Europea l'informe dels lletrats del Congrés que qüestiona la constitucionalitat de l'amnistia: "Sánchez està fent el mateix que va fer Orbán: atacar als fonaments de l'estat de dret"

Cañas: "Desconec absolutament el Senyor 'M'"

L'eurodiputat de Ciudadanos nega haver participat en l'Operació Catalunya i rebat que a ell el van seguir i espiar per no ser independentista: "M'ho pregunta de debò?. No ho ha llegit, que un grup als Mossos ens feien seguiments, escoltes?". Sobre aquest tema, Cañas ha afegit que desconeix haver contactat amb el "senyor M" segons apuntes algunes informacions i diu que s'ha reunit amb centenars de persones i també amb policies en tots els anys que porta en política: "Desconec absolutament el Senyor M".

Cañas reclama esclarir la relació de Mariano Rajoy amb l'Operació Catalunya i també del cas Pegasus. Cañas diu que si es confirma l'espionatge als líders independentistes ho condemnarà: "He treballat sempre amb el respecte a la llei. Jo vull saber la veritat".

Evitar que Puigdemont entri al grup liberal europeu

El vicepresident de grup parlamentari Renew Europe confirma que es presentaran als comicis europeus "segur": "A principis de febrer decidirem com presentar-se. Ho farem amb altres formacions". Cañas diu que a Galícia no s'han presentat perquè "no entraven" i a Europa han d'arribar entre el 3 % i 4 % dels vots: "El nostre rol és clau per evitar que Puigdemont i Junts puguin entrar al grup liberal europeu".