Enlaces accesibilidad
Innovació

Vueling, la primera aerolínia en estrenar el reconeixement biomètric a Espanya

  • L'aerolínia és la primera a integrar la tecnologia biomètrica a la seva aplicació mòbil
  • El sistema de reconeixement facial s'implementarà a cinc aeroports: Barcelona, Madrid, Palma, Menorca i Eivissa

Per
Reconeixement biomètric implementat per la companyia Vueling
Reconeixement biomètric implementat per la companyia Vueling

Vueling, la companyia que pertany al Grup IAG, ha fet que agafar un avió sigui cada cop més senzill, fàcil i ràpid gràcies a la innovació de la tecnologia biomètrica. Ha desplegat el reconeixement facial voluntari a aeroports de Barcelona, Madrid, Palma, Menorca i Eivissa en una primera fase. L'aerolínia ha sigut la primera a incorporar el sistema de reconeixement de les característiques físiques i intransferibles de les persones, i porta més enllà l'experiència del client incorporant aquesta tecnologia a la mateixa aplicació.

Com funciona?

El reconeixement facial, pioner a Europa, permet als passatgers de Vueling realitzar tot el recorregut, des del control de seguretat fins a l'avió només amb la seva cara, és a dir, sense necessitat de mostrar la documentació ni la targeta d'embarcament. Això permet agilitzar el procés i augmentar la seguretat des que el viatger es registra online a través de l'aplicació, fins que agafa el vol. Els viatgers només hauran de registrar-se una sola vegada en el sistema biomètric. Per a vols posteriors, només caldrà que activin el reconeixement facial un cop fet el check-in, dins de "Gestiona la teva reserva", apartat de l'aplicació.

En aquesta primera fase, la biometria estarà disponible en els filtres de seguretat i un conjunt de portes d'embarcament seleccionades amb vols a destinacions nacional i internacionals.

Vueling llança el reconeixement facial, primera aerolínia a implementar la innovació biomètrica a Espanya.

Segons Rodolfo Moreira, director de Costumer Experience de Vueling, "ser la primera aerolínia que ofereix una experiència biometria completa als passatgers a Espanya suposa un enorme orgull per a nosaltres, però aquest desplegament és una gran notícia pels nostres clients. Aquesta tecnologia millora de manera clara la seva experiència en l'aeroport, fent que els passos i tràmits a seguir siguin molt més senzills, fàcils i ràpids i, per tant, estem ajudant-los a guanyar temps i comoditat a l'hora d'agafar un avió."

La biometria, una innovació

La biometria es convertirà, en els pròxims anys, en l'estàndard per viatjar, digitalitzant i agilitzant els processos per viatjar en un aeroport. El desplegament i incorporació d'aquesta tecnologia és una fita en innovació tant per la companyia de Vueling, com per Aena, ja que és la primera vegada que els aeroports ofereixen aquest servei als passatgers d'una aerolínia al llarg de tot el circuit de viatge. El sistema s'ha implementat després de superar una prova pilot, es va iniciar fa dos anys amb passatgers de l'aerolínia en la ruta Barcelona-Màlaga.

Vueling facilita l'experiència dels usuaris amb el reconeixement facial

Amb aquesta tecnologia, Vueling segueix avançant, sent pionera d'aquesta tecnologia. Va ser la primera aerolínia a vendre els bitllets per la seva aplicació i en disposar de la targeta d'embarcament digital amb un codi QR. La companyia disposa del hub d'innovació més gran del sector a Espanya.