Enlaces accesibilidad

Tancament del restaurant La Mola: La Diputació de Barcelona no renova la concessió

  • Els propietaris afirmen sentir-se “tristos i decebuts” perquè és "com si els desnonessin de casa seva"
  • La Diputació de Barcelona tanca l'establiment per frenar la degradació del monestir i del seu entorn.

Por
Clients i excursionistes protesten contra el tancament del restaurant 'La Mola'
Clients i excursionistes protesten contra el tancament del restaurant 'La Mola' ACN

Aquest diumenge s'ha servit l'últim àpat al restaurant La Mola, que es troba al cim de la muntanya de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, al Vallès Occidental. El restaurant ha tancat després de gairebé 60 anys de servei. La família propietària critica la decisió de la Diputació de Barcelona de no renovar la concessió i tancar l'establiment per preservar l'espai natural. Segons el diputat d'infraestructura verda, Xesco Gomar, s'han detectat indicis de col·lapse al voltant del monestir i de degradació a l'edifici. Gomar afirma que La Mola serveix una mitja de 23.000 àpats a l'any amb un volum de transport de mercaderies i generació de residus que supera les 80 tones.

Tancament del restaurant de la Mola després de gairebé 60 anys de servei

El dia abans del tancament definitiu del restaurant del cim de la Mola ha estat marcat per la protesta d'una cinquantena d'excursionistes i clients. Crits com 'Volem esmorzar', 'La Mola és de tots' i 'Gomar dimissió' han ressonat mentre els concentrats, amb la família propietària visiblement emocionada, han expressat el seu desacord amb la decisió que consideren "injusta" i "desproporcionada". Critiquen el pla de la Diputació de Barcelona per preservar el monestir i l'entorn i afirmen que és compatible amb el manteniment del negoci. Els propietaris han expressat sentir-se "com si els estiguessin desnonant de casa seva".

Protesta a La Mola: excursionistes i clients fan front al tancament del restaurant

Els propietaris amb les emocions a flor de pell

En l'últim dia d'obertura, el restaurant ha estat ple durant tot el matí. El seu propietari, Joan Bernadí, ha reconegut estar "trist i decebut" per la decisió presa per la Diputació de Barcelona de tancar l'establiment per frenar la degradació del monestir i del seu entorn. El seu fill Ferran ha reconegut que són moments durs per la família perquè aquelles parets han estat com casa seva. De totes maneres, ha agraït el suport i escalf rebut per part de les desenes de clients que han pujat a donar suport. "Aquests 58 anys han valgut la pena veient l'estima de la gent", ha afegit. Pare i fill han lamentat que se'ls hagi "culpabilitzat" i han assegurat que amb restaurant o sense el cim de la Mola serà un lloc molt visitat. 

El restaurant La Mola tanca, desprès de 60 anys, entre protestes

Els clients contra el tancament

Els excursionistes i clients han pujat fins al cim de la Mola en protesta contra el seu tancament i per expressar el seu desacord davant de les raons donades per la Diputació de Barcelona. Asseguren que el negoci no és culpable de la degradació de la Mola: “És el cim del Vallès i amb restaurant o sense la gent hi continuarà pujant”.

Molts dels participants de la protesta eren veïns de l'entorn que pugen sovint a la Mola des de fa anys. Els més fidels no estan d'acord amb les formes com s'han fet les coses ni com han fet fora a la família propietària, que treballava en el restaurant des de feia 58 anys. No estan d'acord amb el tancament i remarquen que totes les reformes i manteniment que necessiten els espais naturals per evitar-ne la degradació es podrien fer amb el restaurant obert. S'oposen a les raons que ha donat la Diputació per justificar el tancament i comenten que “no s’aguanten per enlloc” i que demostren que qui ha pres la decisió no coneix la Mola: “El que diu la Diputació no és veritat, i jo els pregunto per què no han fet fins ara res del que han anunciat”. Tot i que el restaurant tanqui, els excursionistes seguiran pujant a la Mola com fins ara, però han reconegut que sense el restaurant "no serà el mateix".