Enlaces accesibilidad

Ainara Elejalde, actriu: “M’aprenia els textos de la meva mare abans que ella”

  • L'actriu Ainara Elejalde debuta a la gran pantalla a 'Els encantats', interpretació que li ha valgut la nominació a millor interpretació revelació als Premis Gaudí
  • El llargmetratge de la directora Elena Trapé va guanyar la Biznaga de Plata al millor guió al Festival de Màlaga 2023

Per
Punts de vista - Entrevista a Ainara Elejalde

L’actriu Ainara Elejalde (Barcelona, 2001) reconeix que li agradaria ser més com la Gina, el personatge que interpreta al llargmetratge ‘Els encantats’ de la directora Elena Trapé. “Jo soc una mica poruga, mentre que la Gina és una persona molt valenta”, diu al programa 'Punts de Vista'. El seu debut a la gran pantalla li ha valgut la nominació a millor interpretació revelació als Premis Gaudí, que se celebren el 4 de febrer.

La professió d’actriu l’ha viscuda des de petita a casa. Els seus pares son l’actor basc Karra Elejalde i l’actriu catalana Sílvia Bel, dels quals explica ha après molt: “Si jo he viscut amb alguna cosa és amb la meva mare menjant-me l’orella amb els textos, repetint les mateixes frases tot el dia. M’aprenia els seus textos jo abans que ella”. 

'Els Encantats', estreno 2 de junio

‘Els encantats’ compta amb tres nominacions a la XVI edició dels premis que atorga l’Acadèmia del Cinema Català. Ainara Elejalde competirà pel seu guardó amb l’Alícia Falcó per ‘Las buenas compañías’, La Dani (Daniel Fernández Pozo) per ‘Te estoy amando locamente’ i Clàudia Malagelada per ‘Creatura’.

L’actriu considera que la mateixa candidatura ja “és un regal”. “Per mi, això és el premi, pensar que la gent que jo admiro ha pensat que jo faig les coses bé és genial”, manifesta al programa cultural ‘Punts de vista’, presentat per Tània Sarrias.

Rodatge

‘Els encantats’ està protagonitzada per la reconeguda actriu Laia Costa, qui va donar molt de suport a Ainara Elejalde durant el seu primer rodatge. “Em va fer molta il·lusió quan vaig saber que era ella. A més, em va ajudar i em donava consells”, diu. També van celebrar plegades la primera escena d’Elejalde.

La pel·lícula narra com la Irene (Laia Costa), després de la seva separació i incapaç d’adaptar-se a la nova situació, decideix viatjar a la seva casa en un petit poble del Pirineu català. Allà, buscarà de nou la calma.

Formació

Ainara Elejalde explica a ‘Punts de vista’ que va escollir una escola d’interpretació que, a més, li permetés fer una carrera. Ella va estudiar Belles Arts. “Hi ha una cosa en la creació que és molt xula que és poder ser actriu des d’altres projectes, encara que siguin petits”, explica. 

Pel que fa a propers treballs, l’actriu confessa que vol pujar-se’n damunt d’un escenari: “M’encantaria que fos teatre. Un clàssic”.