Enlaces accesibilidad

Daniel Sirera veu "absurd" que el PSC pugui governar amb ERC a Barcelona perquè "tampoc fan la majoria"

  • El president del PP de Barcelona critica l'alcalde Collboni: "Arrossega els peus"
  • Sirera, sobre l''Operació Catalunya': "Deixem que la justícia faci la seva feina"

Per
Sirera veu "absurd" un govern PSC-ERC a Barcelona: "Tampoc fan majoria"

El president del PP de Barcelona, Daniel Sirera, considera que un govern municipal a la ciutat de Barcelona en coalició entre els socialistes i els republicans d'ERC no és viable perquè "no fan la majoria". Sirera assegura que després de les eleccions va demanar a Jaume Collboni que treballés molt i dialogués: "Són pocs regidors, però es pot fer. I que dialogui. Si vol pressupostos, no pot preguntar el dia d'abans què fareu". El líder municipal dels populars demana a Jaume Collboni que negociï cada proposta amb totes les forces polítiques perquè considera que Barcelona hi ha una fragmentació del vot: "Totes les forces no volien Colau".

Sirera rebutja un acord del PSC amb Ada Colau perquè diu "seria tornar a la Barcelona que ha perdut oportunitats". Li retreu a l'anterior alcaldessa que el dia de la investidura digués que quedaria a l'oposició i ara demana entrar al govern municipal. En aquesta línia, també retreu al representant de Trias per Barcelona, Xavier Trias, dir que marxaria si no era alcalde o a Jaume Collboni que no va guanyar: "L'únic que ha complert he estat jo que no faré mai a Colau alcaldessa ni als independentistes".

Compromís d'Ada Colau d'anar a l'oposició

El president del PP de Barcelona recorda que va donar suport a Collboni perquè fos alcalde perquè es va comprometre a què no entrés Ada Colau: "El dia de la investidura Colau entenia que passava a l'oposició. Colau representa una ideologia perjudicial". El president del PP a Barcelona diu no penedir-se de donar suport a Collboni perquè l'alternativa era un govern de Xavier Trias i Ernest Maragall que posarien la ciutat al servei dels separatistes.

Collboni arrossega els peus

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, el líder dels populars al consistori barceloní ha carregat contra el govern municipal i assegura que la inseguretat ha anat a més des que govern l'alcalde socialista: "Collboni arrossega els peus. No veig quin model de ciutat té".

Sirera creu que una de les causes de l'augment de la inseguretat és que falten agents de la Guàrdia Urbana i 3.000 Mossos d'Esquadra i relativitza que faltin més jutges, com va demanar Jaume Collboni al Cafè d'Idees dimarts passat: "Falten jutges? És possible". Afirma que els populars van fer una proposta per tractar la multireincidència i es va acabar fent una modificació "bonista": "Els jutges han de complir les lleis, i les lleis les fem els polítics. El PSOE és el responsable de fer una modificació que no ha servit".

Sirera relaciona immigració il·legal i inseguretat

El dirigent del PP argumenta que hi ha una relació "lògica" entre immigrants il·legals i inseguretat perquè si entren il·legalment al país, no poden tenir feina: "Si no té feina, ha de menjar. Si no treballa, com menja? Això no és racista, és simplement descriure els fets".

Sirera "suposa" que Mariano Rajoy haurà de declarar

Sirera demana esperar a una decisió judicial per posicionar-se davant de l''Operació Catalunya': "Si al final es demostra que no ha passat res, ja hi haurà la pena del telediari, sinó que actuï amb tota contundència". A més, defensa que són les persones i no les organitzacions polítiques qui cometen delictes i recorda que Jorge Fernández Díaz ja ha estat suspès de militància del PP.

Rajoy, sobre las comisiones de investigación de la 'operación Cataluña': "Lo tienen muy crudo"

Amb relació a la possible responsabilitat de l'expresident, Mariano Rajoy, segons apunten les informacions periodístiques, i a la seva compareixença davant d'un jutge, Sirera diu que "suposo que hi haurà d'anar".

Descarta demanar perdó a Xavier Trias

El president dels populars a Barcelona descarta demanar perdó a Xavier Trias, per les informacions publicades a partir d'informes falsos sobre els comptes que suposadament tenia a Suïssa: "Jo no he fet res, no he de demanar perdó, el partit tampoc va fer res. Primer s'ha de demostrar que és veritat, ja veurem què passa". Sirera explica que Xavier Trias li ha reclamat una disculpa per aquestes informacions, però "jo només li dec diners a la Caixa. Soc responsable de les meves accions".

Sirera matisa que la proposta dels populars per il·legalitzar formacions polítiques no va contra Junts ni ERC si no pretén Il·legalitzar les accions que vagin contra l'estat: "Ni Junts ni ERC hi entrarien. Han estat persones concretes a Junts i ERC que van protagonitzar delictes, però l'organització no va participar".