Enlaces accesibilidad

David Selvas, actor: "La primera vegada que vaig veure a la meva filla va ser en una fotografia"

  • L'actor David Selvas explica com va ser el llarg procés d'adopció de la seva filla Talita
  • Quins són els factors que influeixen en la decisió de ser pares?

Per

L'actor David Selvas al programa 'Farem el que podrem'
L'actor David Selvas parla del procès d'adopció al programa 'Farem el que podrem'

L'actor David Selvas, pare de la Talita, té un certificat on es diu que és idoni per ser pare. Com ell, moltes persones que han passat per un procés d’adopció viuen la maternitat i la paternitat de manera especial. David, conegut per diversos papers en la televisió, el cinema i el teatre, recorda la primera vegada que va veure la seva filla, va ser en una fotografia. Després d’una llarga espera de 7 anys, de sobte, va arribar. I ho va revolucionar tot.

A la novel·la ‘El turista accidental’ hi ha un personatge que diu: “Un cop has sigut pare o mare, ja no ets feliç mai més”. L’actor no hi està d’acord, se sent més feliç que abans encara que el procés d’adoptar va ser llarg. De fet, va decidir que volia ser pare amb 33 anys i fins als 40 no va poder tenir als braços la seva filla, Talita. Assegura, però, que ara està content i que potser ha sigut el millor moment per tenir-la: “Ara la prioritat és ella, amb 30 s’haurien ajuntat unes quantes coses com la feina”.

Lluitar contra els prejudicis

David Selvas i la seva parella són homosexuals i la Talita és una nena de pell negra. Diu que sempre han d’estar alerta perquè s’enfronten constantment a lhomofòbia, el racisme i el masclisme. En el seu cas, li han donat una sèrie d'armes perquè pugui afrontar aquestes situacions i sigui forta. Des del seu punt de vista, creu que hi ha coses que s'han d'explicar i tractar des que són petits. "Els volem protegir amb cotons, que a vegades no calen", opina l'actor, que tot i el periple que va suposar adoptar, mai s'ha penedit de la decisió de ser pare.