Enlaces accesibilidad

L'objectiu de Marc Girò al 'Late Xou': Aconseguir que els polítics caiguin simpàtics

Per

Marc Giró entrevistarà Yolanda Díaz al LateXou

Avui, 22 de gener, el periodista i presentador del 'Late Xou', Marc Giró, rep el Premi Nacional de Comunicació 2023 que entrega el Govern de la Generalitat. Amb motiu d'aquest reconeixement, el programa 'Cafè d'Idees' de Gemma Nierga ha connectat amb el periodista per parlar de com ha rebut la notícia, quins seran els pròxims convidats al late night i com és entrevistar a figures de la política en un format d'aquest estil.

Serà el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui li faci entrega del premi al Casino de l’Aliança del Poble Nou. "Això és el que està previst, però ja saps que de sobte esclata una crisi a la tarda i te l'entrega un altre", bromeja el presentador. De fet, el periodista explica a Gemma Nierga com una amiga seva "molt de dretes" va acabar encantada amb el president. "Va veure l'entrevista de l'Aragonès i em va trucar dient-m'he que l'havia caigut bé", explica.

Late Xou - Pere Aragonès accepta la invitació de Marc Giró - Veure ara

Per altra banda, aquesta tarda a les 20 h a RTVE Play estarà disponible un nou programa del 'Late Xou' amb la vicepresidenta Yolanda Díaz com a convidada. "Ella és molt tímida encara que sembli increïble", assegura. I és que el presentador diu que es troba amb tot un repte quan els polítics el visiten. L'objectiu d'un programa d'entreteniment és que la gent pugui saber com són en el seu dia a dia, a casa, des de l'humor i que s'oblidin per un moment de la seva faceta política. "Quan ve un polític, no deixem que vengui el seu argumentari. Necessito conèixer-los una mica més, que quedin simpàtics", diu el comunicador.

Amb total naturalitat i amb l'enginy que el caracteritza, Marc Giró ha ensenyat casa seva als col·laboradors del Cafè d'Idees des d'una videotrucada. Sabies que encara té el pessebre muntat? "Aquest Nadal he anat tant de bòlit que he decidit gaudir fins al maig de la decoració", diu entre riures.

Un any ple de reconeixements

El presentador del programa d'RTVE del moment rep un premi que reconeix la seva tasca periodística per haver sabut incorporar, amb un llenguatge proper i distés, temes que sovint no es tracten als programes d’entreteniment. El jurat considera que Giró ha aconseguit revolucionar el panorama radiofònic i televisiu amb la seva manera de fer desacomplexada i trencadora. A més, ha normalitzat la informació sobre cultura en un programa de caràcter humorístic i ha creat una marca pròpia que barreja la frivolitat i l’humor, convertint-se en un referent en l’àmbit dels mitjans de comunicació catalans.

Després de l'èxit obtingut en la primera temporada del 'Late Xou' en la desconnexió de TVE a Catalunya, el programa ha fet el salt a tota Espanya a través de La 2 i RTVE Play. De fet, fa només uns mesos que el periodista es va emportar un premi Ondas en la categoria de Millor Contingut de Proximitat.

L’acte de lliurament dels premis serà també un homenatge a la ràdio perquè enguany se celebren els cent anys d’aquest mitjà a Catalunya. Els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat són el màxim reconeixement institucional d’àmbit nacional pel que fa als mitjans de comunicació i a la comunicació publicitària i corporativa en llengua catalana.