Enlaces accesibilidad

Aragonès defensa els canvis al Govern per esgotar la legislatura

  • El president català explica al Parlament el nomenament de Laura Vilagrà com a viceprsidenta per "reforçar la negociació"
  • L'oposició retreu a Pere Aragonès que els canvis només estiguin justificats amb finalitats electoralistes

Por
Pere Aragonès acompanyat de la vicepresidenta Laura Vilagrà i el viceconseller d'Estratègia, Sergi Sabrià
Pere Aragonès acompanyat de la vicepresidenta Laura Vilagrà i el viceconseller d'Estratègia, Sergi Sabrià

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, defensa els canvis del seu Govern per encarar el darrer any de legislatura. Ahir els anunciava i avui els ha defensat davant l'oposició en una compareixença al Parlament per retre comptes de la remodelació del seu executiu. 

Uns canvis que busquen allunyar el fantasma de l'avançament electoral i esgotar la legislatura. I és que Aragonès insisteix: el seu executiu governarà fins al darrer dia.

L'òposció titlla d'electoralistes els canvis al Govern

Reforçar la negociació amb l'Estat

Uns canvis, Laura Vilagrà com a vicepresidenta, i Sergi Sebrià com a viceconseller d'Estratègia i Comunicació, que segons el president també busquen reforçar la negociació amb l'Estat amb tot el reconeixement institucional.

En mode electoral

L'oposició critica els arguments d'Aragonès en bloc. Acusen l'executiu d'Esquerra de manca de projecte, especialment sobre qüestions latents com la sequera. El més contundent, el líder del PSC, Salvador Illa, l'acusa d'estar "en mode eleccions" després de reforçar la figura del seu "director de campanya". 

En el mateix sentit, la líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha preguntat si a partir d'ara cada decisió que prengui serà com a candidat o com a president: "Serà pel bé del partit o del país?, i ha afegit si "s'estan muntant el comitè de campanya dins del Govern?".

Enganxada amb Junts

El portaveu parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, acusa Pere Aragonès de "manca de projecte" amb relació als canvis al Govern. Durant la sessió de control del Parlament Batet ha exigit una nova cimera sobre la sequera durant la sessió de control del Parlament. Aragonès els acusa de voler utilitzar la sequera amb finalitats "partidistes".

Aragonès s'enganxa amb Junts al Parlament per la sequera

De la seva banda, la diputada del PP, Lorena Rodan, creu que el nomenament de Vilagrà servirà per "continuar fent xantatge" a la Moncloa. La popular ha demanat a Aragonès que repensi "les prioritats de Catalunya" perquè no coincideixen amb les de les famílies catalanes.

Des de Vox, Ignacio Garriga, ha qualificat de "comparsa de mal gust" els canvis del Govern i ha advertit que "podria haver acabat amb les conselleries de Feminismes, Acció Exterior o Acció Climàtica".