Enlaces accesibilidad

Acord "històric" a l'ensenyament per revertir les retallades

  • Els eixos són el retorn del complement dels sexennis, reduir dues hores lectives per als majors de 55 anys
  • El pacte no compta amb el suport del sindicat majoritari USTEC

Por
Signatura de l'acord entre Educació i els dos sindicats CCOO i UGT
Signatura de l'acord entre Educació i els dos sindicats CCOO i UGT

Després de 12 anys de reivindicacions, arriba un acord "històric" entre el Departament d'Educació i els sindicats CCOO i UGT per retornar gairebé totes les retallades que quedaven pendents al personal funcionari.

Segons Educació, el pacte beneficiarà 45.000 docents. Un acord que arriba tot just després de la polèmica per l'informe PISA, que posava de manifest els mals resultats a l'educació.

Acord "històric" entre Educació i CCOO i UGT per revertir les retallades

Els punts de l'acord

El document signat es concreta en tres mesures:

  • Reconeixement del primer estadi docent a partir dels 6 anys, després que en les retallades quedés fixat a partir del novè de carrera docent.
  • La reducció calendaritzada de dues hores lectives per als majors de 55 anys.
  • Equiparació salarial dels professors tècnics d’FP i del cos de mestres de taller d’arts plàstiques i disseny.

D’aquesta manera, es reverteixen les principals retallades del personal docent de l’última dècada que quedaven, després que en els dos cursos anteriors es reduís l’hora lectiva per a tots els docents i es convertís el terç de jornada en mitja jornada.

Aquest conjunt de mesures tenen un impacte econòmic de 67,5 milions d’euros pel 2024 i estan condicionades, ara bé, a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat al Parlament.

Per això, la consellera d’Educació, Anna Simó, ha fet una crida als grups parlamentaris perquè facin possible l’aprovació dels comptes.

Sense el suport del sindicat majoritari

Conselleria i organitzacions signants s’han mostrat molt satisfets d’un acord que no té, però, el suport dels altres sindicats. És el cas del sindicat majoritari, la USTEC, i el sindicat de secundària. El consideren, encara, "insuficient".