Enlaces accesibilidad

El Mobile World Congress 2024 preveu més de 95.000 assistents, menys de la meitat del sector del mòbil

  • El saló presentarà un cotxe volador i aplicacions d'intel·ligència artificial
  • Des de l'organització es demanarà als participants fer un ús racional de l'aigua, a causa de la greu situació de sequera

Per
Es compleixen 10 anys del saló de les start-ups que aquest any ocuparà dos pisos

Barcelona es convertirà, un any més, en la capital de la tecnologia digital. Entre el 26 i el 29 de febrer torna el Mobile World Congress a la Fira de Montjuïc, en una edició que es preveu que aculli més de 95.000 visitants. Aquesta xifra es troba per sobre dels 89.000 congressistes de l'any passat, però encara són dades inferiors a la prepandèmia.

Mats Granryd, director general de GSMA, l'empresa organitzadora del congrés, ha exposat les novetats d'enguany: aplicacions de la intel·ligència artificial i un prototip de cotxe volador. També l'organització demanarà als visitants que facin un ús responsable de l'aigua mentre visiten la ciutat i, afirmen, no connectaran les fonts d'aigua, a causa de la greu situació de sequera.

Novetats Mobile World Congress 2024: aposta per la IA i presentació d'un cotxe volador

A més a més, aquest any gairebé la meitat dels ponents, d'un total de 1.100, seran dones.

Saló de grans marques

Aquest 2024 l'edició tindrà 2.400 expositors provinents de 200 països de tot món. El saló recupera totes les grans marques del sector, com Huawei, Google, IBM o Samsung comptarà amb noves empreses provinents de la Xina com ara China Telecom o l'especialitzada en fibra òptica YOFC.

Tot i això, no predominarà el sector mòbil. Segons calcula l'organització, un 50% dels assistents no treballaran directament amb mòbils, sinó en sectors tecnològics com la salut, les tecnofinances i les indústries de l'entreteniment, entre d'altres. "Som la plataforma que fan que diferents indústries floreixin", ha dit Granryd. 

Primer cotxe volador

Entre les principals novetats tecnològiques del saló hi haurà un prototip de cotxe volador de la companyia Alef Aeronàutics i un vaixell d'hidrogen de suport de 10 metres que farà servir l'equip de Nova Zelanda de la Copa Amèrica de vela.

El Mobile World Congress preveu una assistència de més de 95.000 persones

Aquest es complementarà amb un simulador de realitat virtual de la competició, que és molt tecnificada, a l'estand de la Generalitat.

Emergència per sequera

Per conscienciar als visitants sobre la greu situació de sequera que està vivint Catalunya, la GSMA farà servir els canals de comunicació per crear consciència i que la ciutadania faci un ús adequat mentre estigui de pas.

El director general de l'organitzadora del congrés ha explicat que Fira de Barcelona ha desenvolupat un programa "molt rigorós" d'estalvi d'aigua. "Les fonts que no necessiten estar connectades no ho estaran", ha dit.

MWC en xifres

L'edició del Mobile World Congress 2023 va tancar amb una assistència de 88.500 persones i un impacte econòmic de 461 milions d'euros.

De moment, l'organització no ha compartit quants ingressos esperen que aporti a la ciutat, però sí que preveuen superar les dades de l'any passat.