Enlaces accesibilidad
Emprenedor

Eric Ayala, el pizzaiolo: “Vaig començar obrint una pizzería al jardi de casa”

  • El jove emprenedor, Eric Ayala, visita 'Noms Propis' per parlar de la seva història
  • 'Il figlio di Emiliano' és el nom que va escollir per la seva pizzeria en record al seu pare

Per

Noms Propis - Eric Ayala, el pizzaiolo

Eric Ayala és un jove emprenedor que acaba d’obrir una pizzeria a Sabadell. Va néixer l’any 1998 a Sant Quirze del Vallès i amb només 25 anys ja ha complit un somni: obrir la seva pròpia pizzeria.

Va viatjar a Nàpols per aprendre l'ofici, perquè segons diu: "Allà es fan les millors pizzes del món". L'anomenen el 'pizzaiolo' que vol dir pizzer en italià. Una figura que, segons explica al programa 'Noms Propis', significa molt més del que la gent pensa. "No qualsevol pot ser pizzaiolo, has de tenir una sensibilitat i una manera de fer les coses que no tothom té", confessa. Tot i que va començar muntant una pizzeria al jardí de casa, ara ja és tota una estrella i acaba d'obrir el seu propi negoci a Sabadell anomenat 'Il figlio di Emiliano', en honor al seu pare, que va morir.

Eric Ayala, el pizzaiolo

Eric Ayala, el pizzaiolo

Aprendre dels millors a Nàpols

Sabies que la pizza va néixer a Nàpols? I que un cop es va anar movent pel món es va anar modificant i adaptant a cada poble? Per aquest motiu, el jove pizzer va decidir marxar allà i aprendre dels millors. Va visitar més de 60 pizzeries, però tots el van rebutjar perquè deien: era massa lent. Un temps després, va trobar un pare i un fill que tenien un negoci i buscaven forner, li van fer una prova i tot i que no els va convèncer, li van donar més oportunitats. Ara són com una segona família per ell. "En Roberto és com el meu germà ara, tot i que al principi va ser molt sec amb mi", diu.

No qualsevol pot ser pizzaiolo

Ayala es considera una persona obsessiva. Quan era petit va començar amb el futbol. Després amb el tema del patí, la Play, i fins i tot el rap. S’implica molt en el que fa, però en acabat, s’acaba la passió. En l'entrevista recorda el que el seu pare li va dir dies abans de morir: "Això ho has de fer perquè has de perseguir els teus somnis". Arran d’això va accelerar el procés i va deixar els seus estudis d’ADE per posar tota la llenya al foc. 

Va començar muntant la seva pròpia pizzeria al jardí de casa seva. Al principi venien amics, després va començar a arribar gent que no coneixia. Quan ja se li feia petita, va decidir que era el moment de buscar un local i legalitzar per fi, la seva passió. Tots els diners de la família i un préstec del banc van fer possible el seu somni. 'Il figlio di Emiliano' va obrir les portes el 2023.