Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Zaragoza descarta que el PSOE voti a favor de les esmenes "vives" d'ERC i Junts de la llei d'amnistia

  • El diputat del PSC critica la gestió de la sequera del Govern d'Aragonès i demana que Aragonès compleixi els acords per poder aprovar els pressupostos de 2024
  • Zaragoza considera "perjudicial" per a tots que Junts pugui posar dificultats a l'aprovació dels pressupostos

Per
Cafè d'idees - José Zaragoza descarta les esmenes vives d'ERC i Junts a l'amnistia

El diputat del PSC al Congrés dels Diputats, José Zaragoza, descarta que el PSOE voti a favor de les esmenes d'ERC i Junts a la llei d'amnistia "que es mantinguin vives" i que es debaten aquest dimarts al Congrés. Zaragoza diu que ja van votar-hi en contra i considera que són debats "fora de la realitat". Amb relació a les declaracions d'ahir de Laura Borràs, en què deia que treballaran fins al temps de descompte per incorporar esmenes vives, el diputat del PSC li treu importància perquè ella no ha participat en les negociacions: "Laura Borràs no ha estat a les negociacions. Potser té implicacions personals. No vull entrar polèmica".

Definir terrorisme amb claredat

Zaragoza afirma que els socialistes han buscat una llei d'amnistia que pugui ser aprovada i no tingui problemes a Europa i defensa l'argumentació de terrorisme: "Hem volgut definir-lo amb claredat, els drets humans i evitar males interpretacions". En aquest sentit, creu que l'oposició de PP i VOX a la norma és una estratègia que fan servir com un "mantra polític": "El PP ens ha acusat de terroristes, de colpistes. Construir paraules que no es correspon a la realitat".

El diputat del PSC argumenta que hi ha un conflicte polític que van generar els qui governaven els 2017: "La incapacitat política del PP i l'independentisme ens ha portat aquí. Anem a resoldre un problema, no pot ser que encara ho emboliquin més".

Les modificacions tenen risc

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, Zaragoza defensa el text inicial a la llei d'amnistia que va presentar el PSOE i creu que si la secretaria general d'Esquerra Republicana Marta Rovira i l'expresident Carles Puigdemont "no queden blindats" serà per les modificacions que s'hi han fet: "No és el text que havíem presentat d'inici. Si poses unes condicions, tindrà conseqüències, no la faríem exactament".

Zaragoza critica el govern d'Aragonès: "Què han fet per la sequera?"

Zaragoza diu que des de l'any 2010 no s'han pres prou mesures per prevenir la sequera a Catalunya: "ERC porta governant 15 dels últims 20. Què han fet per la sequera?". El diputat del PSC acusa Pere Aragonès de no tenir cap projecte i li retreu no haver fet res tampoc per la sanitat o l'educació: "Vol continuar assegut a la cadira. Per això s'ha fet escollir candidat. Però si ja és president".

Zaragoza: "Aragonès molt preocupat en ser candidat i poc en ser president"

El diputat del PSC afirma que seria perjudicial que no hi hagi pressupostos de l'Estat perquè es perjudicaria els ajuntaments i al creixement econòmic i es mostra segur que aprovaran els comptes. Pel que fa al pressupost de la Generalitat, Zaragoza diu que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha fet una oferta a Pere Aragonès i li reclama que compleixi els compromisos dels comptes del 2023: "El veig molt preocupat en ser candidat i poc en ser president".