Enlaces accesibilidad

El jutges de Tsunami i la trama russa de procés allarguen la investigació

  • El jutge del "cas Volhov" ordena prorrogar sis mesos més la investigació de la causa
  • García Castellón també allarga mig any la causa del Tsunami pendent de noves indagacions

Per
El jutge del cas Vohov insisteix en la relació de Puigdemotn amb el Kremlin
El jutge del cas Vohov insisteix en la relació de Puigdemotn amb el Kremlin

El setge judicial sobre les causes del procés que impliquen Carles Puigdemont s'allarguen. El jutge del "cas Volhov" estudia nous indicis de la suposada trama russa i ha decidit allargar sis mesos més la investigació. El magistrat sospita que l'entorn de l'expresident català tenia vincles amb diplomàtics, serveis secrets i l'extrema dreta.

Mentrestant, el jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, també ha decidit prorrogar sis mesos la causa del Tsunami Democràtic. En una interlocutòria apunta que els investigats, com Puigdemont o Marta Rovira, van crear una estructura estable i jerarquitzada per "subvertir l'ordre constitucional" a través de la mobilització massiva. Tot plegat, a la vigília de la votació final de la llei d'amnistia al Congrés.

Suports a una Catalunya independent

El magistrat Joaquin Aguirre insisteix en aquesta anomenada trama russa del procés i apunta directament a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i persones del seu entorn, com el cap de la seva oficina, Josep Lluís Alay. El jutge creu que van mantenir estretes relacions personals amb polítics d'extrema dreta alemanya i italiana. Alguns d'ells tenien càrrecs diplomàtics o fins i tot vincles amb els serveis secrets russos. Tot plegat per buscar el seu suport econòmic i militar a una eventual independència de Catalunya.

En concret, el jutge veu indicis que l'entorn de Puigdemont va temptejar la contraprestació de desenvolupar una legislació pròpia sobre les criptomonedes en cas d'una Catalunya independent, d'acord amb els interessos russos i una estratègia política del Kremlin, apunta, de "desestabilització" de la Unió Europea.

Noves diligències en el cas Volhov

El magistrat es basa en una sèrie de missatges en els quals veu acreditat els contactes de l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye i Josep Lluís Alay amb alts dirigents del Kremlin, tant abans com després de la Declaració d'Independència.

El jutge del "cas Volhov" prorroga 6 mesos la investigació

El jutge Joaquín Aguirre ha demanat estendre sis mesos més la instrucció del cas per la “complexitat de la causa”, i l'extensa documentació, de desenes de milers de folis. Demana més temps per estudiar-la, impulsar noves diligències i constatar la veracitat de les dades extretes dels telèfons dels investigats. 

Més temps per investigar Tsunami

Mentrestant, el magistrat de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, també ha decidit allargar mig any més la instrucció de la causa de Tsunami Democràtic. En un auto de 25 pàgines reitera que vol interrogar la família del turista francès mort d’un infart a l’aeroport. En la mateixa interlocutòria, el magistrat apunta que els investigats, com Carles Puigdemont, Marta Rovira i una desena més, ho han de ser per terrorisme, ja que van crear una estructura estable i jerarquitzada per "subvertir l'ordre constitucional" mitjançant la mobilització massiva.