Enlaces accesibilidad

Resum de notícies a Catalunya del 29 de gener de 2024 | Els Mossos investiguen la mort violenta d'una dona a Torroella de Montgrí

  • El jutge del cas Volhov allarga la investigació sobre la suposada trama russa del procés
  • Fira de Gran Via de Barcelona es prepara per a la celebració de l'ISE
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí

L'actualitat d'aquest dilluns passa per les darreres negociacions de la llei d'amnistia abans del debat definitiu d'aquest dimarts al Congrés. Junts i ERC insisteixen a treure la paraula terrorisme del text, però els socialistes es resisteixen.

El jutge del "cas Volhov", que investiga els suposats vincles de dirigents independentistes amb Rússia per obtenir el seu suport en el procés, ha ordenat prorrogar sis mesos més la investigació del cas. 

Els Mossos investiguen la mort violenta d’una dona a Torroella de Montgrí. El cadàver ha aparegut dins d’un vehicle aquest diumenge. L'ajuntament gironí ha decretat dos dies de dol i ha convocat un minut de silenci.

Després d'anys de reivindicacions, comencen les obres per soterrar les línies de l'R2 al seu pas per Montcada i Reixac, un punt negre de la xarxa ferroviària on han mort 180 persones atropellades.

A Fira Gran Via de Barcelona ja està tot preparat per a l'ISE, un dels congressos audiovisuals més importants del món. 

Sessió de la comissió d'investigació del Parlament sobre la pederàstia a l'Església. La sessió ha estat marcada per la incompareixença del president de la Conferència, Juan José Omella.

Resum de notícies a Catalunya, 29 de gener de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:24

    El Congrés vota dimarts la llei d'amnistia amb la incògnita de si incorpora més esmenes per driblar maniobres judicials

     

    El Congrés debat i vota aquest dimarts a la tarda la llei d'amnistia. El text que arriba al ple és el que van pactar el PSOE, ERC i Junts durant el tràmit en comissió, en què aquestes forces van introduir un major blindatge per impedir que els jutges aprofitin l'excepció del terrorisme i el secret de les actuacions per invalidar l'amnistia als investigats del Tsunami Democràtic, CDR i de l'operació 'Volhov'. Fruit de les noves maniobres judicials, Junts i ERC mantenen vives diverses esmenes que aposten, entre altres, per eliminar cap referència al terrorisme entre les excepcions d'aplicació de la llei. De moment el PSOE es nega a introduir cap modificació, però manté oberts els canals de negociació.

  • 18:34

    La Conferència Episcopal defensa al Parlament les "mesures" preses per l'Església en la lluita contra la pederàstia

     

    El vicesecretari per a Assumptes Generals de la Conferència Episcopal Espanyola, Carlos López Segovia, ha defensat les "mesures" preses per l'Església els últims anys en la lluita contra els abusos sexuals a menors. En una compareixença a la comissió sobre la pederàstia del Parlament, Segovia ha reiterat "el dolor i vergonya que els casos han causat a l'Església" i ha assegurat que el seu objectiu és "eliminar aquesta xacra". Tanmateix, ha afirmat que la pederàstia es produeix "en tots els àmbits" i ha defensat que és "un esforç de tots" la prevenció i detecció dels casos. La comissió ha estat marcada per la incompareixença del president de la Conferència, Juan José Omella, a qui la comissió ha tornat a citar aquest divendres.

  • 18:26

    Manuel Rodríguez, nou cap superior de la Policia Nacional a Catalunya

     

    El comissari principal de la Policia Nacional Manuel Rodríguez ha estat nomenat nou cap superior de la força de seguretat espanyola a Catalunya, segons ha informat el Ministeri de l'Interior. El ministre Fernando Grande-Marlaska ha aprovat el nomenament a proposta del director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras. Rodríguez ostentava fins ara el càrrec de cap de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana al Comandament Superior de Policia a Madrid.

  • 17:34

    Inauguren a Reus La Ganxeta, el primer sistema de bicicleta pública compartida del Camp de Tarragona

     

    L’Ajuntament de Reus ha inaugurat aquest dilluns La Ganxeta, el primer sistema de bicicleta compartida del Camp de Tarragona. En aquesta primera fase, s’han habilitat 250 unitats repartides en 21 estacions ubicades a la trama urbana. Tots elles es podran utilitzar les 24 hores del dia durant tot l’any. El servei serà gratuït durant tot el mes de febrer perquè els usuaris puguin provar-ho. A partir del març, la bicicleta costarà un euro al dia, amb diverses bonificacions. El consistori preveu acabar l’any amb més de 1.500 persones registrades.

  • 17:14

    La PAH ocupa la Delegació del Govern a Lleida per exigir que s'aturi el desnonament d'una família de Torrefarrera

     

    Una vintena de persones mobilitzades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han ocupat la Delegació del Govern a Lleida per exigir solucions per aturar el desnonament d'una família de Torrefarrera (Segrià). El llançament es va fer la setmana passada, però es va ajornar fins dijous davant l'amenaça de la família de fer explotar una bombona de butà dins la casa. Afectats i la PAH s'han reunit amb els directors dels Serveis Territorials de Drets Socials i Justícia de Lleida, els quals s'han compromès a treballar perquè cap d'ells "es quedin al carrer".

  • 17:00

    Els espies inunden una BCNegra que premia l'escriptor Jo Nesbø

     

    Amb una mica de misteri, terror, i thriller, la BCNegra ens proposa tot un còctel literari amb l'espionatge com a idea central. La nova edició del festival de la literatura negra ens presenta més de 150 escriptors, pel·lícules, trobades i, fins i tot, un cabaret literari. L'escriptor noruec Jo Nesbø rebrà el premi Pepe Carvalho. 

  • 16:50

    El 73% dels establiments no alimentaris de les petites i mitjanes empreses s'adhereix a les rebaixes

     

    Pimec Comerç ha apuntat que el 73% dels comerços no alimentaris s'ha adherit a la campanya de rebaixes, que van començar el 7 de gener. L'organització detalla que abans i durant la campanya de Nadal un 79% no va aplicar descomptes davant un 21%. El president de Pimec Comerç, Antoni Torres, afirma que aquests resultats mostren la confiança en les rebaixes tradicionals i la desvinculació d'iniciatives com el Black Friday i Cyber Monday.  

  • 16:35

    Esponellà multa el propietari d'un habitatge per gastar més de 5 milions de litres d'aigua en plena sequera

     

    En total, durant l'any passat, només aquesta casa va consumir fins a 5.200 metres cúbics d'aigua. La xifra excedeix -i molt- el límit de 230 litres per habitant i dia que estableix la fase actual de preemergència. D'entrada, l'expedient es traduirà en una multa que pot arribar a enfilar-se fins als 3.000 euros. L'alcalde ja s'ha reunit amb el veí que ha malbaratat aigua de manera recurrent per demanar-li que canviï d'actitud i posi fre a aquests consums desaforats. Si no ho fa, l'Ajuntament d'Esponellà no descarta tallar-li la connexió a la xarxa i suspendre-li el comptador.

  • 16:20

    Economia circular als centres sanitaris

     

    Té cura de la salut, però és un dels sectors que més contamina perquè el seu material acostuma a ser d'un sol ús. És el sector sanitari. Segons un estudi del Consorci de Salut i Social de Catalunya, molts centres han engegat projectes per ser més sostenibles. D'aquesta manera, reconverteixen les bates dels metges en productes com bosses de tela.

  • 16:05

    L'Institut de Recerca Sant Pau troba relació entre l'ELA i la demència frontotemporal

     

    Tant l'ELA com la demència frontotemporal són malalties neurològiques degeneratives que estan relacionades tot i tenir diferents símptomes. Ara, investigadors de l'Institut de Recerca Sant Pau i de l'IDIBAPS publiquen un estudi que aporta més dades sobre aquesta relació.

  • 16:00

    García Castellón prorroga 6 mesos la causa del Tsunami i apunta que volia “subvertir l’ordre constitucional”

     

    El magistrat de l'Audiència Nacional reitera que vol interrogar la família del turista francès mort d’un infart a l’aeroport. En una interlocutòria, el magistrat apunta que els investigats, com Carles Puigdemont, Marta Rovira i una desena més, ho han de ser per terrorisme, ja que van crear una estructura estable i jerarquitzada per "subvertir l'ordre constitucional" mitjançant la mobilització massiva.

  • 15:30

    En marxa la Comissió d'Investigació sobre Pederàstia a l'Església

     

    En marxa a hores d'ara al Parlament la Comissió d'Investigació sobre Pederàstia a l'Església. Una cita a què el president de la Conferència Episcopal, Joan Josep Omella, ha rebutjat assistir-hi.

  • 14:50

    Arxivat per manca d'indicis del cas del trasplantament d'Abidal

     

    La jutgessa conclou que ni l'exjugador blaugrana Eric Abidal ni el Barça van pagar pel trasplantament de fetge del jugador i arxiva el cas.

  • 14:28

    Recta final en la negociació de les esmenes de la llei d'amnistia

     

    El Congrés votarà aquest dimarts la llei d'amnistia i, si res no canvia, s'aprovarà tal com va quedar després del pacte del PSOE amb Junts i Esquerra. És a dir, excloent de la norma els delictes de terrorisme que suposin violacions greus dels drets humans. Els partits independentistes, però volen negociar fins al darrer minut perquè la paraula terrorisme desaparegui del text i evitar actuacions com la del jutge García Castellón. El PSOE no vol introduir-hi més modificacions que no aportin solidesa jurídica al text.

  • 14:14

    Un protocol d'atenció pioner a Catalunya detecta més d'un centenar d'ictus de retina

     

    L’Hospital Germans Trias – Can Ruti ha detectat els últims cinc anys fins a 120 ictus de retina a través d’un protocol pioner a Catalunya. Es tracta de ‘Codi Ictus Retina’, un procediment que actua contra un tipus d’oclusió arterial que pot provocar una pèrdua de visió irreversible si no s’actua en un termini màxim de sis hores. El centre recorda que l’ictus de retina es manifesta amb la pèrdua de visió d’un ull de forma brusca i indolora a causa d'un trombe, i recalca que és una malaltia poc coneguda, però que requereix una detecció precoç per evitar danys irreversibles. El protocol de Can Ruti, únic a Catalunya, permet desfer el trombe i recuperar el flux sanguini amb un tractament intravenós o intraarterial.

    El Codi ICtus Retina evita la pèrdua greu irreversible
    rtve El Codi ICtus Retina evita la pèrdua greu irreversible
  • 13:54

    L'executiva de JxCat acorda expulsar a Cristina Casol del grup en el Parlament


    La decisió s'ha pres per àmplia majoria (9 vots a favor i 8 en contra). La diputada en el Cristina Casol va denunciar ser víctima d'assetjament per raó de gènere, una denúncia que va ser arxivada al no trobar "fets provats". La reunió ha estat tensa. Diferents sensibilitats del partit han xocat sobre l'expulsió o no de la diputada, que no té previst deixar el seu escó i  passaria al grup mixt. Casol és considerada del nucli dur de la presidenta de JxCat, Laura Borràs.

  • 13:32

    El Port de Barcelona registra un augment del 50% en el subministrament de gas natural liquat
     

    El gas natural liquat va representar en 2023 el 5,8% del total de combustibles de la infraestructura i el 7% de les escales, sobretot en creuers i ferris. Això ha permès reduir un 10% les emissions contaminants de diòxid de nitrogen dels vaixells que més a prop estan de la ciutat. Així ho ha explicat el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó.

    La infraestructura compara les dades amb 2021 perquè en 2022 la demanda  va baixar a causa de l'augment de preus per la guerra a Ucraïna. Segons Salvadó, la normalització dels preus i la posada en servei d'una gabarra de subministrament amb base en Barcelona, la Haugesund Knutsen, ha multiplicat per tres respecte a 2021 les operacions de GNL, especialment les de 'ship to ship'.

  • 13:27

    FEDAIA exigeix als ajuntaments que apliquin la llei i compleixin amb l'obligació de facilitar l'empadronament

     

    La Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA) exigeix als ajuntaments que apliquin la llei i compleixin amb l'obligació de facilitar l'empadronament a totes les persones que ho sol·licitin independentment de la seva procedència. L'organització fa un toc d'alerta davant les últimes informacions relatives a les dificultats que troben famílies i persones estrangeres per fer el tràmit i recorda que el padró permet l'accés a serveis bàsics com l'escolarització, la sanitat universal o els serveis bàsics.

  • 13:20

    Ecologistes de Catalunya denuncia l'ACA davant la Fiscalia de Medi Ambient per la decisió de reduir els cabals dels rius

     

    La federació Ecologistes de Catalunya denunciarà el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes, davant la Fiscalia de Medi Ambient. L'entitat ha pres la decisió després que el 16 de gener el Govern acordés reduir els cabals d'emergència dels rius Llobregat, Muga i Ter. Els responsables d'EdC han dit que la mesura "atempta contra la biodiversitat". Han criticat que la proposta plantegi "reduir en un 92% de mitjana els cabals de manteniment aprovats" i han alertat que causarà importants afeccions ambientals i sobre la qualitat de l'aigua. A més, han calculat que en els trams afectats hi ha 48 espècies en perill d’extinció.

  • 12:48

    Torroella de Montgrí exercirà l'acusació popular en el cas de la dona trobada morta dins un vehicle

     

    L'alcalde del municipi, Jordi Colomí, espera que la investigació dels Mossos permeti resoldre el crim "al més aviat possible". "En una societat com la nostra, basada en la convivència, la cultura i l'entesa, és una situació que com a municipi aspiràvem a no viure mai", ha subratllat. Colomí ha reiterat la condemna "profunda" que l'Ajuntament fa del crim, ha recordat que al vespre s'ha convocat un minut de silenci i s'ha posat a disposició de la família de la víctima per allò que els calgui. La dona feia deu anys que vivia a Torroella i constava empadronada des del 2014.

  • 12:37

    Renfe ja ha instal·lat sistemes intel·ligents de videovigilància en més de 40 estacions

     

    Renfe ja ha instal·lat els primers de videovigilància intel·ligent en més de 40 estacions de Rodalies de Catalunya. Segons ha informat l'operadora, és el primer pas per a la digitalització dels sistemes de seguretat de 100 estacions en el marc del projecte Renfe Smart Security Station (RS3). La primera fase, que finalitzarà en el primer trimestre d'aquest any, es tancarà amb 53 estacions dotades amb aquests equips. El nou sistema recopila i processa de forma anònima i automatitzada milers de dades de les càmeres de les estacions i les integra en un quadre de comandament únic.

  • 12:15

    Barcelona participa en un projecte europeu per crear eines d'IA dirigides a persones amb discapacitat intel·lectual

     

    L'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona participa en un projecte europeu que crearà eines d'IA que facin més comprensibles les informacions per participar en debats democràtics. Aniran dirigides a persones amb dificultats de comunicació o discapacitat intel·lectual. L'institut remarca que actualment nombrosos col·lectius socials continuen exclosos. Per exemple, prop de 800.000 ciutadans de 16 estats membres de la UE no van poder participar en les eleccions europees de 2019 per barreres com l'accessibilitat limitada o la insuficiència d'informació accessible, segons la Comissió Europea.

  • 12:14

    L’escriptor noruec Jo Nesbø rebrà el Premi Pepe Carvalho en el marc del 19è BCNegra

     

    L’escriptor noruec Jo Nesbø será un dels plats forts d’aquesta edició del BCNegra. L’autor rebrà la XIX edició del Premi Pepe Carvalho el 8 de febrer a l’Ajuntament de Barcelona. En total, hi participaran 153 autors, entre els quals Chris Offutt, Eduardo Mendoza, Elaine Vilar, Kike Ferrari, Carles Porta, Rosa Ribas, Marc Pastor, Andreu Martín, Joe Thomas, José Ovejero, Carmen Mola, Alan Parks o Rosa Montero. El BCNegra 2024 tindrà l’espionatge com a leitmotiv. 

  • 11:45

    Els flamencs es queden a passar l'hivern al Delta de l'Ebre

     

    Les temperatures càlides fan que no migrin a altres zones més temperades com el nord de l'Àfrica o el Pròxim Orient.  El cens d'aus que s'està fent al delta de l'Ebre constata l'augment de flamencs. Aquest hivern n'han comptat més de 18.000, el triple que fa vint anys. Els flamencs no tenen, però, un patró de migració molt concret. Són còmodes i si estan bé no marxen. Per tant, si ara vingués fred podrien migrar. Però el parc ha notat més canvis en el comportament d'altres aus. Per exemple, que no venen a passar l'hivern espècies pròpies del nord d'Europa. 

    Els flamencs es queden a passar l'hivern al Delta de l'Ebre
    rtve Els flamencs es queden a passar l'hivern al Delta de l'Ebre
  • 12:13

    Llum verda al trasllat del Campus clínic a la Diagonal. 

     

    Llum verda al trasllat del Campus clínic a la Diagonal
    rtve Llum verda al trasllat del Campus clínic a la Diagonal
     
  • 11:42

    Arrenquen les esperades obres per soterrar un tram de l'R2 a Montcada

     

    Aquest dilluns han començat les obres per soterrar les vies de la línia R2 de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac. Segons l'Ajuntament, es preveu que el soterrament s'allargui fins a 7 anys i s'invertirà un total de 540 milions d'euros. Es tracta d'una reivindicació històrica perquè, en aquest punt on les vies creuen el municipi, han mort atropellades més de 180 persones. Fins ara els veïns havien de travessar les vies si volien desplaçar-se. 

    "Ara sí": comencen les obres del soterrament de les vies de l'R2 a Montcada | Informa: INMA MORANT
    rtve "Ara sí": comencen les obres del soterrament de les vies de l'R2 a Montcada | Informa: INMA MORANT
  • 11:25

    Els transportistes catalans carreguen contra França per la "passivitat" davant els bloquejos dels agricultors

     

    L'Associació General d'Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya (AGTC) ha carregat contra les autoritats franceses per la "passivitat" mostrada contra els bloquejos dels agricultors, engegades a finals de la setmana passada. En un comunicat, el col·lectiu sosté que l'actuació ha estat "gairebé inexistent" i recorda que els tractats de la Unió Europea recullen "la lliure circulació de persones, béns i mercaderies per tot el territori" i aquestes protestes "suposen un dur atac" aquesta doctrina. 

  • 11:05

    Albares demana col·laboració a tots els partits perquè català, basc i gallec siguin oficials a la UE
     


    Durant la seva compareixença davant la Comissió d'Afers exteriors del Congrés dels Diputats per a explicar les prioritats del seu departament en aquesta legislatura, el ministre d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació ha dit que a més de "promoure l'ús i aprenentatge de l'espanyol" en el món també es treballarà per a promoure el català, el basc i el gallec "amb l'objectiu d'ensenyar en el món la diversitat i la riquesa lingüística i cultural d'Espanya".

  • 10:42

    L'Ajuntament de Torroella de Montgrí decreta dos dies de dol per la mort violenta d'una veïna

     

    El consistori ha convocat un minut de silenci a les set de la tarda i ha decretat dos dies de dol oficial, durant els quals les banderes onejaran a mig pal. "El consistori vol mostrar el seu total suport a la família i persones properes a la víctima, i condemna i mostra la seva tota repulsa cap a qualsevol forma de violència". La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a la regió policial de Girona s’ha fet càrrec del cas i el jutjat de la Bisbal d'Empordà ha decretat el secret de les actuacions. De moment, no confirmen que sigui violència masclista. és una de les hipòtesis però no l'única. 

  • 11:23

    Salvem el Parc Joan Miró denúncia que les obres de l'L8 dels Ferrocarrils talaran 118 arbres de més de 40 anys

     

    La plataforma Salvem el Parc Joan Miró demana a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que s'impliqui en la protecció de l'arbrat urbà del parc barceloní. Segons explica la plataforma, li han fet arribar la petició per carta on demanen la seva mediació i reunir-se amb ella a la zona afectada. Els veïns denuncien que Generalitat i Ajuntament continuen amb la intenció d'utilitzar el Parc Joan Miró com a gran zona logística per les obres pel perllongament de l'L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat. En aquest sentit, alerten que les obres impliquen la tala de 118 arbres que tenen més de 40 anys.

  • 11:10

    La compra de la companyia Air Europa per part d'IAGpodria reduir la competència al Prat

     

    L'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha avisat que la possible compra d'Air Europa per part d'IAG, matriu d'Iberia, podria reduir la competència a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. A la vegada, considera que també podria comportar "efectes negatius per al benestar dels ciutadans de Catalunya". En un comunicat, remarca que les dues companyies "són rellevants" a l'aeroport del Prat i apunta que, per exemple, seria "l'únic operador" del trajecte entre Madrid i Barcelona.

  • 11:00

    Una persona mor en l'incendi d'una caravana a Flix

     

    Una persona ha mort en l'incendi d'una caravana a la partida Mont-redons de Flix, a la Ribera d'Ebre, a prop del km 2 de la T-741. Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís a les 22.40 hores d'aquest diumenge i en arribar al lloc de l'incendi van veure que el foc estava totalment desenvolupat. Els efectius desplaçats van procedir amb l'extinció de l'incendi. A les 23.11 hores van donar-lo per estabilitzat i van fer recerca de la víctima, la qual van localitzar sense vida a l'interior d'una de les caravanes cremades.

  • 10:40

    Els transportistes catalans carreguen contra França per la "passivitat" davant els bloquejos dels agricultors

     

    L'Associació General d'Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya (AGTC) ha carregat contra les autoritats franceses per la "passivitat" mostrada contra els bloquejos dels agricultors, engegades a finals de la setmana passada. El col·lectiu sosté que l'actuació ha estat "gairebé inexistent" i recorda que els tractats de la Unió Europea recullen "la lliure circulació de persones, béns i mercaderies per tot el territori". Segons l'associació, les pèrdues es podrien enfilar fins als 10 milions d'euros.

  • 10:22

    El jutge del "cas Volhov" prorroga sis mesos més la investigació del cas

     

    El magistrat Joaquín Aguirre insisteix en aquesta anomenada trama russa del procés i apunta directament a l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i persones del seu entorn. Creu que van mantenir estretes relacions personals amb polítics d'extrema dreta alemanya i italiana, fins i tot vincles amb els serveis secrets russos per buscar el seu suport econòmic i militar a la independència de Catalunya. En concret, el jutge veu indicis que l'entorn de Puigdemont va treballar per desenvolupar una legislació pròpia sobre les criptomonedes d'acord amb l'estratègia política del Kremlin. Una estratègia que huria buscat la "desestabilització de la Unió Europea.

  • 10:00

    Illa no descarta més canvis a la llei d'amnistia, però avisa: "S'han de focalitzar a la solidesa jurídica"

     

     

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha deixat la porta oberta a possibles modificacions en les esmenes a la llei d'amnistia que es debatrà aquest dimarts al Congrés i que, en cas de rebre suficients suports, quedarà aprovada. 

    No hi haurà "canvi de cromos" entre els pressupostos de la Generalitat i l'Estat. Almenys així ho ha assegurat en una entrevista a La Hora de la 1, aquest dilluns. El cap de l'oposició al Parlament ha subratllat que qui ho pensi "s'equivoca", i ha insistit que els socialistes tenen "el mateix pes" que ERC a la cambra, i que això s'ha de constatar en la negociació. 

     
  • 10:00

    Ricky Rubio anuncia que començarà a entrenar-se amb el Barça


    El base badaloní, que a principis de gener va comunicar la seva retirada de l'NBA després de dotze temporades, ha anunciat que ha iniciat la fase final de la seva recuperació dels seus problemes de salut mental i començarà a entrenar-se amb el primer equip de bàsquet del Barça. "Fa unes setmanes que li dono voltes i, després d'altres tantes treballant ment i cos, em veig amb ganes i forces de veure com reacciono amb una pilota a les meves mans", ha publicat el jugador català en la xarxa social X.

  • 9:20

    Zaragoza descarta que el PSOE voti a favor de les esmenes "vives" d'ERC i Junts de la llei d'amnistia

     

    El diputat del PSC al Congrés dels Diputats, José Zaragoza, descarta que el PSOE voti a favor de les esmenes d'ERC i Junts "que es mantinguin vives" a la llei d'amnistia que es debat aquest dimarts al Congrés.

    En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, creu que el Govern no ha fet res per afrontar una possible sequera des del 2010.

  • 8:30

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dilluns 29 de gener d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:25

    Barcelona és la ciutat més cara de tot Espanya per a llogar un habitatge

     

    Una situació que podria canviar a partir del mes de febrer quan entrarà en vigor la llei de contenció de rendes a 140 municipis considerats tensats pel preu de l'habitatge. Unes zones on resideix el 80% de la població catalana i que engloba les 4 capitals de demarcació, localitats de l'àmbit metropolità de Barcelona i part de les comarques costaneres i de muntanya. 

     
  • 8:20

    Els agricultors francesos bloquejaran París i amenacen amb una aturada indefinida

     

    A França comença avui un dia crucial per les mobilitzacions dels agricultors. Volen bloquejar els accessos a París i amenacen amb una aturada indefinida tot i el paquet de mesures que va anunciar el primer ministre francès divendres. Els sindicats consideren que aquestes mesures no milloren la situació, i per això, milers de camioners continuen bloquejant les carreteres, i a partir d'aquest migdia pretenen col·lapsar París. A menys de sis mesos per les eleccions europees les mobilitzacions dels pagesos s'estenen a diferents països. A casa nostra diverses organitzacions agràries han anunciat talls a les principals carreteres catalanes de cara el dia 5 de febrer.

     
  • 8:15

    Els Mossos investiguen la mort violenta d’una dona a Torroella de Montgrí

     

    Els Mossos investiguen la mort violenta d’una dona a Torroella de Montgrí. El cadàver ha aparegut dins d’un vehicle aquest diumenge. Es tracta d'una dona d'uns 45 anys i veïna de la localitat. El seus familiars havien denunciat la seva desaparició. El cos va ser trobat gràcies a la geolocalització del telèfon mòbil de la víctima,  en un camí secundari poc transitat a prop de l'Estartit. El jutge que porta el cas ha decretat el secret de les actuacions

     
  • 8:10

    Els ministres d'Afers Exteriors dels 27 debatran sobre l'estat de dret a Espanya

     

    Els ministres d'afers europeus debaten avui a Brussel·les sobre la situació de l'estat de dret a Espanya. El debat se centrarà en les recomanacions que la Comissió Europea va fer a l'Estat el darrer any. Des d'Esquerra aprofiten per dir-hi la seva. Posen en relleu tota la investigació per l'espionatge a polítics independentistes, així com les últimes informacions publicades sobre l'operació Catalunya. En la seva proposta, els republicans apunten, a més, que l'informe de la Unió és una bona oportunitat per explicar la necessitat de l'amnistia a Europa. 

     
  • 8:05

    El ple del Congrés aprovarà demà la llei d'amnistia

     

    El Congrés debatrà aquest dimarts, i si no hi ha sorpreses, aprovarà la llei d'amnistia que continuarà la seva tramitació al Senat. Junts encara vol aprofitar les darreres hores per introduir millores, mentre que pel PSOE el text està tancat. A més a més, Pedro Sánchez defensa la norma i reitera que es reunirà amb Oriol Junqueras i Carles Puigdemont més d'una vegada per normalitzar les relacions. 

     
  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat d'aquest dilluns 29 de gener de 2024. 

     

     

    Consulta aquí les notícies més destacades d’ahir.