Enlaces accesibilidad
Violència de gènere

Detinguda la parella de la dona assassinada a Torroella de Montgrí

  • El cos de la dona es va trobar amb signes de violència el passat diumenge dins d'un vehicle en un camí agrícola prop de la desembocadura del Ter

Per
Lloc on els Mossos van trobar el vehicle amb la dona morta
Lloc on els Mossos van trobar el vehicle amb la dona morta ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut Flaçà el presumpte autor del crim de Torroella de Montgrí. Es tracta la parella de la dona que va aparèixer diumenge assassinada en un camí a prop de la desembocadura del Ter. La víctima, de 44 anys, feia 10 que vivia al municipi on era coneguda.

Els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) han efectuat la detenció aquest dimarts al matí, a 15 quilòmetres de la localitat on es va trobar el cadàver de la dona. La principal hipòtesi amb la qual treballen els Mossos és que es tracta d'un crim masclista i que s'investigarà com a violència de gènere.

Segons Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no hi havia denúncies prèvies per aquests fets, per tant, no compta amb antecedents per fets d'aquesta tipologia ni tampoc, hi havia denúncies entre ells.

El jutge ha decretat secret de sumari i, durant les pròximes hores passarà a disposició judicial.

La família va denunciar la desaparició dissabte

La família va denunciar desaparició el dissabte i van fer recerca seguint el senyal de localització del telèfon mòbil i finalment, la van trobar el cos de la dona morta a dins d'un vehicle en un camí agrícola pròxim a la desembocadura del Ter. Arran dels fets es va activar la Policia Local i els Mossos d'Esquadra que van confirmar que era una mort violenta. La dona tenia diverses ganivetades

Torroella de Montgrí va fer un acte de repulsa del crim aquest dilluns al vespre, on es van apropar familiars i veïns al minut de silenci convocat per l'ajuntament. Aquest succés ha consternat el Baix Empordà i sobretot Torroella, on la dona feina més de 10 anys que vivia i era coneguda perquè havia treballat en un bar de la població i ara ho feia en un de Verges.

En cas de confirmar-se, es tractaria de la primera dona assassinada a Catalunya per violència de gènere, tot i que és la tercera víctima després que dos nens de 7 i 10 anys van ser presumptament assassinats pel seu pare el passat 6 de gener a Barcelona.