Enlaces accesibilidad

La sala Sidecar de Barcelona diu adeu després de 40 anys d'història

  • Sidonie actua aquest dimecres en el concert de comiat de la mítica sala de la plaça Reial
  • L’etapa es tanca amb dues nits d'actuacions de grups com Azucarillo Kings o Ladilla Rusa

Per

La sala Sidecar de Barcelona tanca
La sala Sidecar de Barcelona tanca després de 40 anys en actiu

Sidecar, la mítica sala de concerts de la plaça Reial de Barcelona, tanca després de 40 anys d'història. Roberto Tierz, el director, traspassa el local a l'empresa 'Club Sauvage', que continuarà programant música en viu però amb la sala remodelada i, potser, amb un altre nom. L’etapa es tanca amb dues nits de concerts de grups que, en diferents èpoques, han tingut un estret vincle amb la sala. 'L’últim ball' compta amb les actuacions de 'Azucarillo Kings', 'Los Rebeldes', Josele Santiago líder de 'Los Enemigos', 'Ladilla Rusa' i 'Sidonie'.

Cartell de la sala Sidecar

Cartell de la sala Sidecar anunciant les actuacions de 'L'últim ball'

Ladilla Russa

El karaoke xou de 'Ladilla Russa' anomenat ‘Chilla Ladilla’ va ser un dels protagonistes de la primera nit. El duo format per Víctor Clarés i Tània Lozano va visitar el programa 'Late Xou' de Marc Giró fa només una setmana per presentar el seu últim single 'Madre mía el asco que me das'; un tema amb influències de “psicodelia oriental” i de spaghetti western, que dona continuïtat al seu estil "electropop costumista d'extraradi", com ells ho defineixen.

Entrevista a Ladilla Rusa

'Efecte Collins' també va tenir al duo barceloní amb ells. L'any 2021 van tocar en directe les cançons 'Bebo de mal en peor', 'Macaulay Culkin', 'Criando malvas' i 'Todos los días lo mismo', a la sala 'La Capsa' del Prat de Llobregat. Al documental el programa va conèixer totes les persones que hi havia darrere de la formació i que els van ajudar a arribar on són: el segell discogràfic que va apostar per ells, el productor musical que els va ajudar a crear els seus himnes, les encarregades de confeccionar el seu vestuari, el DJ que els va acompanyar a tots els seus concerts i, sobretot, els seus seguidors incondicionals.

Una altra de les actuacions de dimarts va ser la del grup 'Azucarillo Kings', que es van donar a conèixer a finals dels 90 amb les seves versions gamberres de 'Deep Purple', Rod Stewart i altres. De fet, ells tenen el rècord d’actuacions amb ‘sold-out’ a la sala.

Sidonie

La segona de les dues nits de concerts serà aquest dimecres 31 i gaudirà d'actuacions d’artistes assidus a Sidecar en els seus inicis, com són 'Los Rebeldes', el líder de 'Los Enemigos' Josele Santiago, i una banda que hi va despuntar una dècada després, Sidonie.

El grup de música català va presentar fa tot just un mes el seu nou disc 'Marc, Axel y Jes' al programa 'Cafè d'Idees'. El cantant i guitarrista Marc Ros i el bateria Axel Pic van parlar de la nostàlgia i el pas del temps, just quan celebraven 25 anys.

Sidonie ens presenta nou disc: 'Marc, Axel y Jes'

Al programa presentat per Gemma Nierga van lamentar el tancament de sales com Sidecar, una molt especial per a ells. "És on toquem el primer concert junts", va dir Pi destacant que va ser important per la ciutat de Barcelona i pel país. "Ens preocuparem sempre de fer tan llargues com sigui possible les gires de sales", va dir el bateria.

També van visitar ‘Efecte Collins’ per presentar algunes cançons del seu treball, ‘El regreso de Abba’, des de la sala Sidecar de Barcelona, i amb la col·laboració de Suu en una de les cançons.

Al documental, Marc Ros, Jesús Senra i Axel Pi fan un pícnic amb Eneida Fever!, una peça clau en els primers anys del grup, i amb qui van signar el seu primer contracte discogràfic.