Enlaces accesibilidad

Wagensberg marxa a Suïssa per protegir-se de la justícia espanyola

  • El diputat d'ERC al Parlament està en contacte amb organitzacions i advocats del país
  • Wagensberg admet tenir "por a una detenció arbitrària"

Per
El diputat d'ERC, Ruben Wagensberg, és un dels investigats a la causa de Tsunami Democràtic
El diputat d'ERC, Ruben Wagensberg, és un dels investigats a la causa de Tsunami Democràtic

El diputat d'ERC i membre de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, es trasllada temporalment a Suïssa davant les últimes actuacions judicials que l'involucren a la causa de Tsunami Democràtic. La seva estada a Ginebra coincideix amb una baixa laboral per angoixa provocada per la investigació i l'acusació de terrorisme per part del jutge Manuel García-Castellón.

Wagensberg assegura que aprofitarà per a assessorar-se amb organitzacions i advocats, alhora que també intentarà recuperar la seva salut mental. Amb tot ha deixat clar que no està a l'exili i que podria tornar en el moment que volgués.

Pànic a tornar

"Em dona pànic tornar a Catalunya veient com s'està posant la situació". Així de contundent s'ha mostrat el diputat republicà en una entrevista a RAC1. "No hauria de tenir aquest pànic perquè una instrucció ha de tenir unes garanties i ara mateix no les veiem. Vull tornar a Catalunya, no vull estar on estic", ha afegit. A més de la preparació del seu defensa, ha admès que la "por" a una "detenció arbitrària" també ha estat un dels motius que l'han portat a traslladar-se.

Suport de Pere Aragonès

El president de la Generalitat, ha advertit des de Brussel·les, que el diputat republicà Ruben Wagensberg "és víctima de la repressió de l'Estat". Aragonès assegura que "sembla més un muntatge que no un cas judicial pel què estem veient a la instrucció de l'Audiència Nacional". En aquest sentit, el president català ha afegit que "quan parlem de la necessitat d'aplicar una amnistia parlem de casos com aquest no hi ha molt de dolor personal" i ha aprofitat per "fer-li arribar una abraçada molt forta".