L'ISE bat rècord històric i registra gairebé 74.000 congressistes
- Supera l'assistència aconseguida per la capital holandesa, ciutat on es trobava la seu abans de l'esclat de la Covid-19
- El dia de major afluència va ser durant la segona jornada amb 51.600 visitants
L'Integrated System Europe (ISE) d'enguany ha trencat tots els rècords i ha assolit el nombre més gran de visitants de la seva història, amb gairebé 74.000 assistents provinents de 162 països. Es tracta d'un creixement del 27% en comparació a l'edició del 2023.
El saló ha congregat 1.340 expositors repartits en 82.000 metres quadrats, un 30% més d'espai que l'any anterior. Els protagonistes d'aquesta vintena edició han estat la intel·ligència artificial i les projeccions, però també el món del teletreball. La fira de Gran Via aplica any rere any la tecnologia més avançada en matèria de pantalles.
El dia amb més afluència ha estat dimecres amb una arribada de 51.600 persones, que també va suposar un màxim històric. El director general, Mike Blackman, ha celebrat els números aconseguits i sosté que és el "testimoni del poder de transformació de la innovació i la col·laboració dins la comunitat".
La realitat immersiva i els humans digitals, els eixos principals
A banda de les últimes novetats, al saló hi ha espai també per a innovacions com el programari que redueix sorolls per a les persones amb problemes d'audició, els avatars i els xatbots de Zoom o la cabina que fa possible trucades ultrareialistes de Logitech.
El saló aquest any ha anat més enllà de les pantalles i consta de set àrees tecnològiques: àudio, producció de contingut i distribució, senyalització digital, educació i tecnologia, enllumenat i escenaris, edificis intel·ligents i sistemes de comunicacions unificats.
La companyia LG té l'estand més gran de la fira i mostra solucions digitals per tota mena de sectors. També hi ha la projecció immersiva en forma de paraigües amb una cascada multicolor d'Epson o la sala de reunions immersiva de Panasonic. Un altre eix principal han estat els humans digitals que, gràcies a la intel·ligència artificial fan una rèplica d'una persona real o de ficció.
Aquests tipus d'innovacions es poden veure a la façana del complex de Fira de Gran Via amb la pantalla transparent més gran del país, de la mà de l'empresa Sono. Es tracta d'una instal·lació de 193 metres quadrats formada per 950 làmines enganxades al vidre. Quedarà al recinte un cop acabat el saló audiovisual i té una transparència del 80%.
Gran presència d'empreses catalanes
Enguany, les empreses catalanes tenen un 10% més de presència al saló. Participen 80 companyies i centres tecnològics amb seu a Catalunya, el que representa 6 de cada 10 empreses espanyoles congregades a l'esdeveniment.
En aquesta edició la comunitat catalana es converteix en el 5è territori del món amb més empreses que participen en l'ISE, només per darrere de la Xina, Alemanya, el Regne Unit i els Estats Units.
L'ISE, amb potencial per superar el MWC
El director general de l'ISE, Mike Blackman, considera que es podria arribar a superar el Mobile World Congress (MWC) en uns anys. "És realista" i "absolutament possible", va assegurar. Tot i això, remarca que els dos salons són complementaris i no hi ha rivalitat.