Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Sergi Sabrià considera naïf l'actitud de Junts amb la llei d'amnistia

Per
Sergi Sabrià considera naïf l'actitud de Junts amb la llei d'amnistia

El viceconseller d’Estratègia i Comunicació del Govern, Sergi Sabrià, considera un "error" i "molt naif" l'actitud de Junts votant en contra de la llei d'amnistia al Congrés. Assegura que "la llei era robusta i costa molt d'entendre després del que hem treballlat".

Sabrià ha criticat que "sembla molt naif adonar-se ara que hi ha molts jutges disposats a fer forats en aquesta llei". "Tots sabem com funciona, ho sabíem des del primer dia, i per aquest motiu havíem treballat la robustesa de la norma".

Laura Borràs no entra als supòsits de la llei

Sergi Sabrià critica els arguments de Laura Borràs per rebutjar la llei d'amnistia i diu que no s'aguanta "gaire o gens" i afegeix que si ho ha dit pensant en ella, no pot entrar: "És evident a tothom que té a veure amb l'u d'octubre. Si ha fragmentat contractes no li toca". Sabrià lamenta que després del no de Junts a la llei els únics que reien eren els diputats del PP i Vox: "Si regalem que sigui el tothom, no acabi sent el ningú".

Creu que tot i l'amnistia, la repressió continuarà

Pel dirigent republicà "és bo que el PSOE digui que serà amnistiat tothom, però també conscients que dimarts hi havia 1200 famílies pendents i que estan absolutament destrossades". Sabrià ha insistit que "no podem pretendre estar pendents del que fa cada un dels jutges" i lamenta que sembli que "el jutge García Castellón sigui ara una aparició".

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4,  Sabrià explica que tant Carles Puigdemont com Marta Rovira estan en la mateixa situació i que volen que la llei se'ls pugui aplicar, si bé alerta que la norma no es pot blindar: "No podem tenir garanties absolutes. Serà definitiu? És l'Estat espanyol, la repressió continuarà".

La sequera: Els vaixells a punt

El viceconseller d’Estratègia i Comunicació del Govern, Sergi Sabrià, reconeix que la situació de sequera obligarà, segurament, a portar aigua en vaixells a Catalunya. En aquest sentit, ha advertit que es fa “difícil” dir quin dia començaran a arribar els vaixells, però sabem que "estem preparats perquè arribin".

Sabria ha retret les crítiques al Govern per manca de planificació davant la sequera. El nou viceconseller d'Estratègia ha estat especialment dur amb els retrets de l'exconseller Santi Vila: "Que digui ara que en els darrers 10 anys no s'ha fet res quan va ser el responsable de l'ACA i de tot el tema de l'aigua durant tres anys i mig...". Es pot tenir morro però no tant", ha afegit.

Sabrià també ha advertit, sobre les crítiques de l'expresident José Montilla, que va ser precisament el tripartit el que va deixar un forat de recursos a l'Agència Catalana de l'Aigua que va fer que no es pogués fer res durant molt de temps.

S'hauran de sacrificar animals perquè no podran beure

Encara sobre la sequera, el dirigent republicà ha alertat que "ploure molt és una cosa que segurament no tornarà a passar" i per aquest motiu ha exposat que "el Govern té "solucions a curt termini pels sectors més afectats" i un "pla a llarg termini" amb les dessaladores ja projectades. En aquest sentit, Sabrià afirma que el sector ramader ha millorat molt els darrers anys, però serà el que més patirà les restriccions d'aigua fins al punt de no poder donar beure al bestiar: "Les vaques les hauràs de matar abans, perquè no els hi podràs donar a beure".

Catalunya declara l'estat d'emergència per sequera | Anna Pujol

Pressupost: contactes més avançats amb el PSC

El viceconseller d'Estratègia i Comunicació explica que han enviat la documentació del pressupost a la CUP, Comuns, Junts i el PSC i que amb els socialistes "anem una mica millor pels pressupostos". Sabrià demana tancar-los primer a Catalunya i després a l'Estat: "Quan parlem de lligar els pressupostos algú s'enfada. Estaria bé tancar-los a Catalunya, tot serà més fàcil. A Madrid anirà igual". Sergi Sabrià considera que l'escull del projecte de Hard Rock que plantegen els comuns "és una mica rotllo Hard Rock" perquè és una operació urbanística: "Si els papers estan bé, el planejament tirarà endavant, no és una decisió política".