Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Josep Bou Vila: "L'amnistia és una bomba de rellotgeria per als empresaris"

Per
Cafè d'idees - Josep Bou: "L'amnistia és una bomba de rellotgeria per als empresaris"

El president d'Empresaris de Catalunya i exregidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, defensa que l'amnistia suposa una "bomba de rellotgeria" per als empresaris: "Legalment no es pot donar. És immoral". Bou argumenta que els partits independentistes es van saltar la legalitat amb les normatives aprovades al Parlament el 6 i 7 de setembre de 2017 i amb la convocatòria de l'u d'octubre: "Qui la fa la paga". Afegeix que aprovar la llei d'amnistia crearà inseguretat jurídica i "laminarà" el Tribunal Suprem: "Tot serà legal i els jutges hauran sigut injustos i antidemocràtics".

L'exregidor del PP creu que la llei generarà inestabilitat política i allunyarà inversions estrangeres: "Aquí la gent té por de venir. Les empreses han sigut doblement amenaçades. Estan ximplets". Bou rebutja l'estratègia de Pedro Sánchez per abordar el conflicte català i ho qualifica de barbàrie: "Vol el poder. Fa el necessari per tenir al poder. És bastant penós. Això seu és pura barbàrie".

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, Bou ha criticat la pretensió de la Generalitat d'assumir les competències de l'agència tributària i diu que preocupa molt als empresaris: "És un govern sectari, d'ideologia marcadament nacionalista, l'agència com una arma repressora contra els empresaris amb inspeccions contínues".

Bou reclama un bon estudi de les balances fiscals i "fer gestos al poble de Catalunya" perquè és molt sentimental, especialment a comarques: "S'ha d'escoltar i intentar solucionar-ho. No li donaria la raó al nacionalisme. Ens l'hem de treure de sobre".

Bou: "Si Puigdemont ve a Espanya ha de ser detingut"

Bou diu que té una bona relació amb Artur Mas i demana asseure's i escoltar-lo "com un senyor de Catalunya": "Ho fan bastant bé a Madrid, però no amb tothom. A Catalunya se l'ha de tractat bé". Amb relació amb l'expresident Carles Puigdemont diu que li agradaria molt fer un cafè amb ell i parlar, però que si ve a Espanya "ha de ser detingut": "És de covard marxar com ho va fer. Ell sabrà. Li retrauria això".

Bou defensa l'alcaldia per Jaume Collboni

Bou lamenta que l'executiu municipal de Barcelona no és un govern fort i que "no ho té gota fàcil" i afegeix que li fan por els tripartits perquè "hi ha massa gent a opinar": "Collboni té l'Ajuntament al cap. Si vol fer-ho bé, ho farà bé". Sobre la formació de l'alcaldia, Bou avala el suport del PP per fer alcalde a Jaume Collboni i poder gestionar la ciutat de Barcelona "sense cap idiologia": "Barcelona ha continuat creixent, és una cosa a part". 

Bou ha passat pàgina de la política

L'exregidor popular qualifica d'anàrquica a Ada Colau de la que diu que no ha sabut mai quina era la seva ideologia: "De bona fe, però els diners no surten dels arbres". Bou explica que va saber que no repetiria com a cap de llista a Barcelona perquè el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ho va deixar en mans d'Alejandro Fernández: "Li fan una pregunta a Feijóo i m'adono que ja no seré jo, que qui ho escolliria serà Alejandro Fernández. Es va portar molt bé amb mi aquest senyor, però hi ha coses que jo no veia bé". Bou afegeix que un cop ha abandonat la política, cap partit li ha demanat que s'incorpori a les seves files: "Saben que he passat pàgina".